Veckans helgmums: Kinder cheesecake

Gillar du Kinderägg? Då kommer du att älska veckans helgmums! Kinderägg tillsammans med digestivekex är en barnsligt god kombination. Hannas Bageri har skapat ett recept på en cheesecake med smak av choklad som är både fylld och dekorerad med Kinderägg. 

Kinder cheesecake

Du behöver: 
Botten:
20 st digistivekex
140 g osaltat smör
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
500 g philadelphiaost
1 dl florsocker
200 g kondenserad mjölk (en halv burk)
4 st kinder maxi

Topping:
6 st kinder maxi
Olika varianter av kinderchoklad

Gör såhär: 
Botten:
Mixa digistivekexen i en matberedare till fina smulor. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en bakform, 23 cm i diameter och platta till ytan.

Fyllning: 
Blanda ihop philadelphiaost och florsocker. Vispa grädden och vaniljsockret tillsammans i en annan skål. Blanda ner grädden i philadelphia blandningen och rör ihop till en jämn smet. Tillsätt den kondenserade mjölken. Skär upp dina Kinder maxi i bitar och blanda ner dessa. Häll över digistivebotten och jämna till. Plasta in formen och sätt in i frysen i minst 6 timmar.

Topping: 
När cheesecaken är fryst ordentligt. Smält kinder maxi chokladen över ett vattenbad och häll över cheesecaken. Här måste du vara snabb att ber ut chokladen då den stelnar väldigt fort. Toppa med olika sorters kinder choklad. Låt cheesecaken stå och mjukna till lite innan den serveras.

Läs också

  1. 3 recept med Nutella du inte kommer kunna motstå!
  2. 3 svalkande recept på isglass (som du kan göra hemma!)
  3. 5 underbara recept på kladdkaka