3 recept med Nutella du inte kommer kunna motstå!

nutella

Visst kan man inte få nog av nutella? På fredag är det äntligen nutelladagen och det firar vi med 3 smarriga recept från LOPPI:s mat – och bakbloggare Linnéas skafferi, Smakar och Hannas bageri.

nutella

Smördegshjärtan med nutella (6 st)

4 ark fryst smördeg
1 ägg
Nutella
Färska bär, tex jordgubbar
Vaniljglass av god kvalité

Gör så här: 

1. Ta fram smördegen och låt den tina i rumstemperatur. Kavla ut arken något med en kavel. Stansa ut tre hjärtan i varje ark så du får tolv stycken hjärtan. Lägg ut sex stycken hjärtan på en plåt med bakplåtspapper.

2. Fukta kanterna med vatten. Ur de sex hjärtan du nu har kvar stansar du med hjälp av en mindre hjärtform ut små hjärtan. Mittendelen, det lilla hjärtat kan du lägga på plåten, grädda och ha som dekoration, eller små munsbitar bara. Degremsan som blir kvar, det som var runt det lilla hjärtat tar du och lägger på de stora hjärtan du har på plåten.

3. Knäck ägget i ett glas och vispa ihop. Pensla kanterna på hjärtat med det uppvispade ägget.

4. Lägg på en klick nutella i mitten av varje hjärta. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.

Kolla in fler recept hos Linnéas skafferi ›› 


LÄS OCKSÅ:
Så här gör du dina egna parmesanchips ››

nutellabrownies

Nutellabrownies

400 g nutella
1 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1 krm salt

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ihop nutella och äggen med elvisp till en jämn smet. Häll ner resterande ingredienser, rör om till en jämn smet och häll upp i en smörad eller bakplåtsklädd form.

3. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15-20 min, lite beroende på hur kladdig du vill ha den. Servera gärna med en klick vispgrädde.

Kolla in fler recept hos Hannas bageri ››

mousse_enkel_chokladmousse_nutella

NutellaMousse (5-7 portioner)

3 dl vispgrädde
1,5 dl Nutella
60 g mörk choklad

Gör så här:

1. Smält den mörka chokladen (spara lite till dekoration) och när den har smält blanda ner nutellan. Vispa grädden på samma sätt som du skulle göra till en gräddtårta. Inte för lös men inte för hård.

2. Blanda ner chokladblandningen i grädden och ställ in i kylen för att stelna till sig i ca 1 timma.

3. Portionera ut den i skålar/muggar. Dekorera med lite hackad choklad och servera.

Kolla in fler recept hos Smakar.se ›› 

 

Läs också

  1. Smarrig vegetarisk paj med zucchini och champinjoner
  2. Så gör du dina egna parmesanchips