Veckans helgmums: Rabarberkaka

rabarberkaka_linneas_skafferi

Fredag = fredagsmys och recept på ”Veckans helgmums”. Nu börjar de första rabarberstjälkarna dyka upp i butikerna och vad passar då inte bättre än att göra en riktigt god kaka? Linnéa från Linnéas Skafferi delar med sig av ett recept på en rabarberkaka som är oemotståndlig. Baka och njut! 

Du behöver:
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
100 g smält smör
ett gäng stjälkar små fina rabarber
strösocker

Gör såhär: 
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Rör i mjölet tillsammans med det smälta smöret. Blanda till en jämn smet. Bred ut i en pajform med löstagbar kant, det blir en ganska trög smet (smöra och bröa eller klä med bakplåtspapper). Skär rabarbern i tunna strimmor och placera ut över smeten. Strössla socker över. Grädda i 180 °C i 25-30 minuter. Låt hellre kakan bli för kladdig än torr.

Vill du ha fler recept? Missa då inte Hannas blogg här och gå även in hos Linnéas Skafferi som delar med sig av goda bakverk och härliga recept. Nina ”Niiinis kitchen life” Hermansen delar även hon med sig av recept på goda bakverk!

Läs också

  1. Helgmums: Kladdkaka med vit choklad och citrongrädde
  2. Veckans helgmums: Oreo cupcakes
  3. Veckans helgmums: Mazarinkaka
  4. Veckans helgmums: Nice cream
  5. Veckans helgmums: Glass utan socker