När kan man börja ge majskrokar till sin bebis?

När kan en bebis äta majskrokar

Att introducera nya livsmedel till en bebis kan vara en spännande men också nervös upplevelse för föräldrar. En vanlig fråga som många föräldrar har är när man kan börja ge sin bebis majskrokar.

Vid vilken ålder kan man ge majskrokar?

Vi kan läsa hos Majskrokar.se att det går bra att ge majskrokar till bebisar när de är 4,5 månader. Enligt en användare på en diskussionsplattform för föräldrar kan man börja ge majskrokar vid fyra månaders ålder, tillsammans med annan fingermat som smörgåsrån. Det är dock viktigt att inte ge för många majskrokar varje dag.

  • Man kan ge en bebis majskrokar vid 4 – 5 månaders ålder 

Majskrokar ger beläggning på tänderna

En studie i Stockholm visade att majskrokar kan lägga sig som en beläggning på tänderna och vara svåra att få bort, vilket kan leda till problem med tandhygien. En annan källa säger att eftersom majskrokarna smälter i munnen fastnar de inte lika lätt på tänderna som andra livsmedel som russin, bröd och kex, men att det fortfarande är viktigt att hålla en god tandvård och borsta tänderna morgon och kväll.

Generellt sett är det viktigt att introducera nya livsmedel till en bebis på ett försiktigt och gradvis sätt, och att vara uppmärksam på eventuella allergiska reaktioner eller andra negativa effekter. Innan du introducerar några nya livsmedel till ditt barn, är det alltid bäst att rådfråga din läkare eller barnläkare.

Artikelbild: Envato.com

Läs också

  1. 10 klockrena barncitat - er topplista!
  2. 10 vårmåsten till din bebis
  3. 10 värdefulla tips som alla föräldrar behöver
  4. 10 konstiga saker vi ALDRIG skulle göra - innan vi blev föräldrar
  5. "Socker är som grus i barnens maskineri"