Mors dag 2024: presenttips för att fira din underbara mamma

mors dag presenter

Mors dag är en speciell högtid då vi har möjlighet att visa våra mammor hur mycket vi uppskattar dem och allt de gör för oss. Att välja den perfekta presenten kan vara utmanande, men vi är här för att hjälpa dig! Nedan hittar du några fantastiska presenter som du kan ge till din mamma på mors dag och som kommer att göra henne glad och stolt över dig.

När är mors dag 2024?

Mors dag infaller på olika datum i alla världens länder. I Sverige infaller mors dag alltid den sista söndagen i maj. Vilket 2024 innebär att det är hög tid att fira din mamma lite extra den 26 maj 2024.

Presenter till mamma på mors dag

Mors dag närmar sig och det är dags att fira den viktiga kvinnan i ditt liv – din mamma! Att hitta en present som visar din uppskattning och kärlek kan vara överväldigande, men oroa dig inte. Vi har samlat några underbara presenter som kommer att få din mamma att le och känna sig älskad. Oavsett om hon gillar att koppla av, njuta av skönhet och välbefinnande eller om hon älskar att vara kreativ, finns det något för varje mamma i vår lista över presenter att ge på mors dag.

Personligt smycke med hennes namn

Ge din mamma något som är unikt och meningsfullt genom att välja ett personligt smycke med hennes namn eller initialer. Det kan vara en vacker halskedja, ett armband eller en ring som hon kan bära varje dag för att påminnas om din kärlek. Detta personliga touch kommer att visa att du har lagt ner tid och omsorg i valet av present. Det finns även flera smyckesföretag som tillverkar smycken anpassade till mammor och mammors betydelse.

Läs mer: Hyllningar och dikter till mamma

Spa-upplevelse för avkoppling

Ge din mamma en chans att koppla av och skämma bort sig själv med en lyxig spa-upplevelse. Du kan antingen boka en hel dags behandling på ett spa eller överraska henne med en massage eller ansiktsbehandling. Detta kommer att ge henne en välförtjänt paus från vardagens stress och hon kommer att känna sig omhändertagen och avslappnad.

Spana in spaanläggningar i din stad för att se vad de har för deals inför morsdag och boka en upplevelse med din älskade mamma.

Kreativt kit för hennes hobby

Om din mamma är kreativ och älskar att pyssla eller prova på nya hantverk, kommer hon att uppskatta ett kreativt kit som passar hennes intressen. Det kan vara allt från ett stickningskit, målartillbehör eller ett set för att göra egna smycken. På så sätt kan hon utforska sin kreativa sida och ha roligt samtidigt.

En vacker blomsterbukett

En klassisk present som aldrig går ur stil är en vacker blomsterbukett. Välj hennes favoritblommor eller en mix av färgglada blommor för att sprida glädje och färg till hennes dag. Du kan också överväga att skicka blommorna till henne om du inte kan vara där personligen, så att hon kan vakna upp till en vacker överraskning på mors dag.

Egentid med dig

Att få en gåva blir de flesta glad för och känner sig väldigt uppvaktade. Men den finaste gåvan en förälder kan få är trots allt egentid med sina älskade barn. Boka in en frukost, lunch eller middag – bara du och din mamma och bjud henne på en dag som hon verkligen kommer minnas.

Vill du vara mer ekonomisk och personlig? Köp hem din mammas favoritsaker och bjud henne på en måltid hemma.

Läs mer: Roliga saker att göra med barn i Stockholm, Göteborg och Malmö

Lyxiga skönhetsprodukter

Är din mamma intresserad av skönhet med unnar sig sällan något nytt? Varför inte skämma bort henne med en ny, lyxig ansiktskräm, sminkprodukt eller god parfym på mors dag. Något (nästan) alla kvinnor uppskattar att få!

En rolig upplevelse: dryckesprovning

Gillar din mamma att testa nya smakkombinationer eller gillar vin från ett specifikt land. Varför inte ge bort en härlig dryckesprovning till henne i mors dagspresent, som hon kan gå på tillsammans med någon hon tycker om – dig exempelvis.

På ”letsdeal” finns ett brett utbud av dryckesprovningar i olika städer runtom i Sverige där du kan välja och vraka bland mängder av olika dryckesprovningar.

Där finns även andra upplevelser att välja bland, är din mamma en våghals? Boka fallskämshoppning i present, en rolig men kreativ mors dagspresent.

Artikelbild: Envato.com

Fler lästips:

60 kluriga gåtor för barn, tonåringar och vuxna 

Tips på presenter till dop för både pojkar och flickor

Läs också

  1. 5 underbara efterrätter att baka till mors dag
  2. 7 presenter INGEN mamma vill ha på mors dag
  3. 5 presenter du kan göra själv som garanterat kommer uppskattas
  4. Fira studenttjejens framgång med den perfekta presenten
  5. Tips: Överraska studentkillen med en perfekt present