5 presenter du kan göra själv som garanterat kommer uppskattas

Att ge bort presenter är roligt men ibland lite svårt. Ge bort något du gjort själv, det blir garanterat uppskattat av mottagaren. Här kommer fem tips som är snälla mot både plånboken och miljön. Under 2019 jobbar vi på LOPPI med något vi kallar miljöhjältar. Att skapa din egen present kan vara ditt sätt att dra ditt #mittstråtillstacken 

 

1. Personlig presentcheck

Är du grym på att laga mat, gör du det godaste frukostbrödet? Eller är du en grym PT eller den roligaste barnvakten?
Ge bort en personlig presentcheck som mottagaren kan lösa ut när hen tycker det passar.

 

Foto: Linnéa Seidel

2. Hemgjord sylt eller marmelad

Vem uppskattar inte en burk med god sylt eller marmelad. Har du frukt/bär i trädgården är det bara gå ut och plocka och börja koka. Säkert har du någon liten glasburk hemma du kan diska och använda till det färdiga resultatet. Sätt på en etikett och voila. Din present är klar. Inne hos Linnéa hittar du massor av smarriga recept. Bland annat denna goda Mangocurd

 

Läs också: 6 tips att lindra pollenallergi

 

3. Tomatplantor eller ”elefantbebisar” 

Tillhör du en av dem som har hemmet fullt av ”elefantbebisar” eller är du grym på att lyckas med dina tomatplantor? Nästa gång du ska bort på middag, stoppa en liten planta i en kruka eller en konservburk och ge till värden/värdinnan. Garanterat uppskattat!

4.  Egendesignad etikett

Oavsett om du ger bort en flaska hemkokt saft eller annan valfri dryck så blir den extra personlig med en egendesignad etikett som Emily visar här.  Gör en själv och skriv ut, beställ en färdig eller låt helt enkelt barnen rita en och klistra på flaskan.

 

Läs också: 5 smarta lifehacks för en småbarnsförälder

 

5. Kaka på burk

Denna present är perfekt att ge till kakmonstret eller kanske pedagogerna på förskolan inför kommande sommaravslutningar. Du tar helt enkelt en glasburk och fyller med ingredienserna till kakorna. Det blir väldigt snyggt med lager på lager effekten. Sedan knyter du fast receptet med ett fint snöre.

Inne hos bästa Johanna Kajson  kan du bland annat få tips om hur du gör den klassiska mäklarbrickan , hur du ger bort ett champagneår eller ett fint ”ihopplock” av godsaker när du behöver en härlig och uppskattad present, in och kika för fin och bra inspiration.

 

 

Läs också

  1. Push-present? 10 fina tips till den nyblivna mamman
  2. 12 presenttips till Mors dag
  3. LOPPIsarna erkänner sina miljösynder...