10 push-presenter vi skulle älska och 3 saker vi absolut inte vill ha

En trend som bara blir större och större är att ge den nyförlösta mamman en push-present. LOPPI har listat 10 saker vi gärna skulle få i push-present, och 3 saker vi helst är utan. 

1. Bling Bling
Diamanter i alla dess former. Ringar, armband, örhängen, allt som glittrar och är hållbart är kanon som push-present. Att det dessutom är något som är användbart varje dag året runt är en bonus.

2. Smycken
Här går det att variera sig, både när det kommer till vilken typ av smycke och vilken prisklass. Många vill ha ringar och andra tycker att armband eller halsband är mer användbart. Det är populärt med smycken där barnets namn eller födelsedatum är ingraverat.

3. Iphone eller Ipad
Kanske inte den mest personliga push-presenten men om du som partner graverar in något fint känns det mer genomtänkt.

4. Lyxväska
En snygg väska som man kanske aldrig skulle köpa annars är ofta en uppskattat gåva efter en förlossning.

5. Spa-upplevelse eller massage
Oavsett om man haft en kort eller lång förlossning är många nyblivna mammor trötta och mörbultade i kroppen. En spa-upplevelse eller en massage (som går att utnyttja längre fram) är en perfekt present.

6. Ett besök hos frisören
Vem älskar inte att bli ompysslad i frisörstolen? En nyförlöst mamma är absolut värd någon timmes egentid.

7. Wroom!
Förmodligen är en bil vanligare i USA som push-present än i Sverige. Men en önskelista är en önskelista och då får man faktiskt önska vad man vill.

8. Ett handskrivet kärleksbrev
En helt gratis push-present som går att spara i evighet. Du som partner behöver bara en penna och ett papper och sen är det bara låta fantasin flöda. Skriv upp allt som du tycker är bra med din partner.

9. Weekendresa
Antingen ger du som partner en resa till mamman som hon och hennes kompisar kan åka på, eller så bokar du in en härlig weekendresa som är anpassad för er som familj.

10. Tick tack
En klocka från valfritt märke med en liten ingravering med bebisens namn eller födelsedag är en klockren push-present.

LÄS OCKSÅ: Bebisar och ont i magen – 9 tips som hjälper ››

3 saker vi inte vill ha i push-present
1. Ett träningskort
Ja, det vore såklart skönt att komma igång med träningen och så vidare. Men direkt efter förlossningen vill man oftast bara vila, äta godis och lära känna det nyfödda barnet.

2. En svintight klänning eller små jeans
Nej, det är bara fel att ge bort kläder som sitter åt. Många känner sig svullna i veckor eller till och med månader efter att bebisen är född.

3. Något ätbart
Även om tårta är gott vill man gärna ha en present som består i alla fall några år.

Foto: Istockphoto

Inget av de 10 ovanstående presenttipsen som faller i smaken? I videon nedan ser du fler presenttips – som nästan är gratis och som får din älsklings hjärta att slå ett extra slag.

 

 

Läs också

  1. 19 händelser i vardagen som nästan får dig att tappa det helt
  2. 10 vanliga situationer som uppstår när du är på väg till och från förskolan