16 saker man inte vill att ens partner gör under förlossningenHär är 16 saker du garanterat inte skulle uppskatta om din partner skulle göra under förlossningen, som att till exempel andas rakt in i ditt öra eller gå på toaletten några minuter för länge. 

1. Ta på dig i tid och otid. Ni kanske har gått igenom en profylaxkurs och kommit överens om att din partner ska stryka dig över ryggen vid en värk. Väl på förlossningen kan det där ändras totalt. Du kanske inte alls vill bli klappad på eller struken längs ryggen överhuvudtaget.

2. Äta eller dricka saker som luktar illa – och sedan andas i ditt ansikte. Kaviar, kaffe och köttbullar hör till den här kategorin.

LÄS OCKSÅ: 10 saker du inte vill höra när du är gravid ››

3. Säga ”Så farligt är det väl ändå inte?” Så länge din partner inte själv har fött barn har denne ingenting att säga till om den saken.

4. Gå på toaletten alldeles för länge. Att läsa tidningen och göra nummer två i en timme är något man gör hemma, inte mitt under en förlossning.

5. Säga ”Är du säker på att du ska ha smärtlindring? Mitt ex klarade sig utan både epidural och lustgas.”

6. Andas i ditt öra. Ja, det kanske var ett bra knep för att komma in i andningen under profylaxkursen, men där och då – big no no.

7. Sno lustgasmasken. Hur kul det än är med lustgas så vill du själv ha stenkoll på vart masken befinner sig när det är dags för en värk.

8. Prata om fler barn. Hur gärna man än vill ha fler barn är inte det en av de första sakerna som dyker upp i huvudet mitt under födandet.

LÄS OCKSÅ: Kändisarnas måsten i BB-väskan ››

9. Prata om när man själv kom till världen. Hur hens mamma gjorde, vad som fungerade för henne osv. Nej tack, jag vill inte veta att din mamma tog sina värkar på alla fyra utan ett knyst.

10. Sitta med näsan i mobilen. Hur långdraget och tråkigt det än kan bli under en förlossning så får din partner uppdatera sina sociala medier en annan gång.

11. Säga ”Du ska inte upp och röra lite på dig då?” Hur vore det om jag fick bestämma själv hur jag ska göra och inte göra?

12. Ta ut sin nervositet över dig. Partnern får hålla sin nervositet för sig själv. Om man själv är det minsta orolig blir det tusen gånger värre om ens partner också visar tecken på oro.

13. Ställa konstiga frågor till personalen. ”Varför lyser den där röda lampan?” ”Ska det verkligen låta sådär?”, ”Är det inte ovanligt få hjärtslag just nu?”.

14. Att 18 timmar in i förlossningen säga ”Är det långt kvar nu tror du?”

15. Säga ”Älskling har du pruttat? Det luktar väldigt konstigt här inne” Ja, det kommer förmodligen lukta både bajs, kiss och blod.

16. Säga ”Är det okej om jag sover en stund eller kollar på en film? Det verkar inte komma något barn idag ändå”.

Foto: gowithstock/Shutterstock.com

 

Läs också

  1. Följ med till förlossningen
  2. Ann Söderlund om när det är läge att ligga igen efter förlossningen