Därför ska du använde en gravidkudde

Gravidkudde Najell

Många som är gravida missar möjligheten att göra det bekvämt för sig under graviditeten. Trots allt växer ett liv inom dig och i takt med att bebisbulan växer kan det bli allt svårare att ha det bekvämt i stolen, soffan eller sängen. Så saker som att unna sig en god natts sömn, kommer göra att du får ett ökat välmående under graviditeten. 

I denna artikel kommer vi titta närmre på företaget Najells gravidkuddar.

*denna artikel innehåller reklamlänkar

Hur fungerar en gravidkudde?

Gravidkudden är designad för att formas efter den gravida kroppen. Tanken är att ge stöd och avlasta där kroppen behöver extra hjälp. Det vanliga är att du använder kudden i sängen när du sover, men det går lika bra att använda den i soffan när du tittar på film eller i stolen när du vill koppla av. 

Du kommer märka att det blir enklare att somna och du får en djupare och bättre sömn. Om din nattsömn blir bättre så kommer du även uppleva ökad ork och energi under graviditeten. 

Najell gravidkudde

7 orsaker att använda gravidkudde

Företaget Najell som utvecklar babyprodukter och även gravidkuddar listar sju bra orsaker till att skaffa en justerbar gravidkudde: 

 1. Placerar nacke, höft och ryggrad i en rät linje. Detta förhindrar ryggont och ger dig en bra hållning på köpet. 
 2. Förbättrar blodcirkulationen. Najell Gravidkudde ger det stöd du behöver för att bekvämt kunna sova på sidan. Det förbättrar blodcirkulationen och underlättar för blodtillförseln till fostret. På så sätt är det bättre för både dig och din lilla bebis. 
 3. Lindrar vanliga graviditetskrämpor. Kudden kan hjälpa dig att bli av med halsbränna, nästäppa, ryggsmärta och benkramper. 
 4. Din kropp och dina behov förändras under graviditeten. Bättre sömn och mer vila. Att få sova ut är viktigt för din hälsa och hjälper dig hantera alla förändringar som en graviditet innebär.
 5. Mysigare och skönare Netflix-stunder. Världens värsta sak (nästan) är när man ska krypa upp i soffan framför favoritrullen och misslyckas totalt med att få till en skön position. Gravidkudden är din räddare i nöden. 
 6. En produkt som du kan använda länge på flera sätt är ett mer hållbart alternativ. Är du inte säker på vad du ska göra med gravidkudden när barnet kommit? Håll hårt i den! Din kropp kommer att tacka dig. Att använda kudden som stöd när man är lite öm och känslig i kroppen är oerhört tacksamt. 
 7. Kan hjälpa dig amma lättare. Många nya mammor kan tycka att amningen är svår, problematisk och jobbig i början. Najells justerbara gravid/amningskudde hjälper barnet att få rätt position och stöd när det är matdags. Eftersom den är så flexibel är det även väldigt bra när barnet växer.  

Vilken gravidkudde ska du välja?

I denna artikel tittar vi närmre på gravidkuddar från Najell som specialiserar sig på att utveckla babyprodukter för den urbana familjen. Deras produkter är framtagna för att göra livet enklare för dig som är gravid. 

Gravidkudde

Ett tips är att hitta flexibla gravidkuddar som är lätta att justera beroende på hur hård eller mjuk du vill ha den. Du ska kunna använda kudden när du sover, tittar på film eller bara vill koppla av. Tänk även på att hitta en snygg design som passar med inredningen. 

Najells Gravidkudde är en smart gravid- och amningskudde, som vunnit pris som årets babyprodukt 2021 i kategorin Äta/Sova av Lek & Babybranschen.  De två mindre amningskuddarna inuti utgör den större kudden, vilket ger dig friheten att använda den på många sätt även efter att barnet är fött. Det gör den till den mest flexibla gravid- och amningskudden på marknaden.

Hur kan det justeras?

 • De långa kuddarna kan göras mjukare och hårdare. Du ändrar enkelt fastheten genom att dra åt knuten och du kan på så sätt anpassa den efter din kropp och dina behov.
 • Inuti finns två mindre kuddar, som du kan ta ur och använda för sig.
 • De mindre kuddarna finns i olika former och tjocklekar.
 • En av de mindre kuddarna kan även justeras i hårdhet och form.

Så här fungerar en gravidkudde

Kudde för gravida

Välj en färg som passar med inredningen i hemmet. 

Gravidkuddar från Najell

Här kan du läsa mer om Najells gravidkuddar

Läs även:

Bärselen som gör livet enklare för dig som nybliven förälder