Bärselen som gör livet enklare för dig som nybliven förälder

Vi tittar närmare på Najells Easy bärsele som är skapad för att göra livet enklare, ergonomiskt och säkrare när du har barn. 

*denna artikel innehåller annonslänkar

Vilka fördelar har en bärsele?

När du är på stan, på semester eller aktiv i hemmet och vill ha med din bebis så passar en bärsele perfekt. Den frigör händerna och du kan röra dig fritt samtidigt som barnet ligger bekvämt mot ditt bröst. Bärselen skapar också ett nära band mellan dig och barnet. 

Bärselen kan du använda från födseln till att barnet är upp till 18 månader. 

Tänk på detta när du använder bärsele

  • Barnet ska sitta i en M-formad grodposition på benen, med stöd från knä till knä. Detta är viktigt under de första 4-6 månaderna. Under denna tiden utvecklas och växer ditt barns höfter. Genom att sitta i en M-formad grodposition är påfrestningen på höften minimal eftersom benen har stöd hela vägen från knä till knä.
  • Mjuk frampanel för en C-formad rygg. Den C-formade positionen, också känd som fosterställning, reducerar trycket på ryggraden och höfterna. Det är den mest lugnande positionen för ett nyfött barn, sparar energi samt hjälper reglering av kroppstemperatur.
  • Bra stöd för nacke och huvud. Under de första 4-6 månaderna innan din bebis är stabil i överkroppen är det viktigt att bärselen har ett bra stöd för nacke och huvud. En nyfödd bebis har inte muskelstyrkan att hålla upp sitt eget huvud och behöver därför stöd. När man bär en nyfödd i bärsele ska man se till att bebisen har stöd upp till örsnibben, nackstödet ska inte täcka hela huvudet. Detta för att du som förälder ska kunna hålla koll på ditt barn och se att luftvägarna inte blockeras.
  • Inåtvänd position – Ett nyfött barn ska alltid bli buret mot föräldern. Genom att barnet är vänt mot dig kan barnet vila mot ditt bröst och bärselens stöd för nacken håller barnets huvud i en god position. En nyfödd som fortfarande håller på att vänja sig vid livet utanför livmodern har inte tillräcklig muskelstyrka i nacken för att kunna hålla uppe huvudet och kan bli överstimulerad av omgivningen. Därför skall nyfödda upp till 4-6 månader gamla barn aldrig sitta framåtvänd. Barn är olika och ibland är kan de inte vänta tills de kan sitta framåt och se omvärlden, medans andra barn föredrar alltid att sitta inåtvänt.

Viktigt att tänka på när du köper bärsele

Tänk på att barnet ska sitta bekvämt och att ergonomin är viktig för din egen skull. Barnet ska kunna ligga mot ditt bröst en längre tid så det är viktigt att selen känns bekväm för både barnet och förälder. Tänk på att du ska använda selen i flera månader och att barnets vikt kommer ändras under denna tid. Du kommer tacka dig själv för att du valt en bekväm och ergonomisk bärsele. 

Najell Easy Bärsele

Najells Easy Bärsele

Selen används från att barnet är nyfött till cirka 18 månader eller tills barnet väger 13 kg. Den är framtagen för enkelheten så du kan exempelvis amma utan problem samt ändra position på barnet utan krångliga inställningar. När barnet börjar väga mer så kan framförallt axlarna ta mycket av belastningen, därför är Najell Easy Bärsele byggd för att vikten ska hamna över höft och midja så det blir bekvämt att bära ditt barn.

Selen väger lite och du kan enkelt förvara den i väskan eller barnvagnen så den är alltid med på dina utflykter. Bärselen kan även tvättas i maskin. 

Bärselen är även tillverkad utan animaliska produkter och ohälsosamma kemikalier. 

Här hittar du Najells bärselar

TIPS! Med kod EASY15 får du 15% rabatt fram till 31 juli 2022.

Najell bärsele bebis

Du kan välja mellan tre positioner:

  1. Barnet på bröstet vänd mot dig.
  2. Barnet på bröstet vänd från dig. 
  3. Barnet på ryggen. 

Du växlar lätt mellan positionerna utan att ändra inställningar.

Najell bärsele 3 positioner

Vilka är Najell?

Najell skapar produkter med föräldrarnas bästa i fokus. Deras barnprodukter ska hjälpa föräldrar att fortsätta leva ett vanligt liv och behålla sin identitet i en tid när lite sömn, stress och stort ansvar blir en del av livet. 

Företaget finns i Lund och skapades av entreprenörerna Niklas och Freja som började med att skapa produkter för att lösa sina egna problem med att natta barn. Nu löser de inte bara sina egna problem utan underlättar livet för tusentals föräldrar. De vill förenkla livet för föräldrar genom att utveckla tidlösa produkter i termer av kvalité, hållbarhet och design.

Mer info om Najell

Artikelbild: Canva