5 smarta lifehacks för småbarnsföräldrar

lifehacks

Vem älskar inte ett smart lifehack? Särskilt som nybliven förälder. För visst känns det som du plötsligt ska klara av att göra alla vardagsbestyr betydligt tröttare, mer stressad och med färre händer än tidigare? Med de här lifehacksen från Helena som driver instagramkontot @Bebistipset blir ditt liv både lättare, och framför allt smartare!

 

1. Dubbelbäddning

Bädda två lager med lakan och plastad frotté i bebissängen. Om olyckan är framme på natten är det bara att riva bort översta lagret! Du slipper bädda om och väcka både dig och bebisen onödigt mycket.
lifehacks

2. Shopping-hack

Sätt kundkorgen i barnvagnshandtaget och slipp stå dubbelvikt och gräva under vagnen när du ska i/ur med varorna! Kom bara ihåg att inte lasta för tungt då vagnen kan riskera att tippa.
lifehack

Läs också: 8 bästa tipsen för ett lyckat barnkalas

3. Rumpsprejare

En blomspruta med vatten och några droppar babyolja är ett bra alternativ om du inte har direkt tillgång till vatten vid skötbordet. Bara att spraya på bebisrumpan och torka av med papper eller tygservett!
lifehack

4. För trötta ögon

Om du kör med ersättning kan det underlätta att sätta en färgad tejpbit på flaskan vid markeringen för den ersättningsmängd som gäller för tillfället. Speciellt bra på natten när en har trötta ögon i dunkla rum!

lifehack

5. Överlista byxhataren

Har du en ålande och sparkande bebis som krånglar vid påklädning av byxor och blöjbyten? I så fall är benvärmare/babylegs ett superbra alternativ! Du har direkt access till blöjan och slipper ta byxfajten!
lifehack

Läs också: Bebisar och ont i magen – tips som hjälper

Bonushack!

– Sätt en självhäftande krok på barnstolen där du förvarar haklapparna så slipper du ta ett extravarv i köket varje gång din bebis satt sig för att äta!
lifehack

För fler smarta lifehacks för småbarnsföräldrar, följ @bebistipset på instagram! Du kommer undra hur du klarade dig tidigare!

Läs också: Dags att välja blöja? Här är allt du behöver veta