7 presenter INGEN mamma vill ha på mors dag

Tre väninnor har roligt tillsammans på mors dag

Mors dag är en utmärkt möjlighet att visa uppskattning och kärlek för familjens mamma. Men som med alla högtider med mycket förväntan kring är det också som upplagt för, ja, besvikelse. Har du en mamma i din närhet att fira på söndag? Här är 7 presenter att undvika för en trevligare mors dag.

1. Städgrejer

En ny mirakelspray, nytt munstycke till dammsugaren eller disktrasor. Nej, det spelar faktiskt ingen roll hur fina de är – städgrejer vill ingen ha i present.

2. En bok om föräldraskap

Okej, ingen är perfekt, och man är aldrig en så bra förälder som INNAN man får barn. Men är det någon dag vi inte vill bli påminda om våra brister är det mors dag.

Läs också: 11 saker mammor bråkar om på nätet

3. Sexiga underkläder

Sexstress har vi så det räcker och blir över under småbarnsåren. Och att packa upp den här presenten framför barnen..? Nej tack.

4. Cellulitkräm

Jättebra present om du vill skapa stel stämning vid familjefrukosten. Annars? Nej.

5. Något som är fixat samma dag

Ledsen att behöva säga det, men att panikspringa till mataffären och köpa en chokladkaka ger oss mer dåligt samvete än känslan av att vara uppvaktade.

5. Barnprylar

Ja, det kan vara så att vi är i behov av en ny bärsele och visst, vi kan ha uttryckt ett behov av att köpa nya nappflaskor – men detta är inköp till FAMILJEN, inte bra mors dag-presenter. Inte alls.

7. Frukost på sängen med alla barn

Frukost på sängen är bara okej på ett sätt – om övriga i familjen håller sig utanför sovrummet och vi får kalasa i lugn och ro. Att servera mackor och müsli i sängen tillsammans med hela gänget kan visserligen vara väldigt gulligt till en början men det ger oss bara en sak i present – mer JOBB.

Foto: Alena Ozerova/Shutterstock.com

Tänk så här på mors dag istället!

Något som är hett eftertraktad hos en förälder är förstås inget mer än lite egentid. Varför inte lova ut mamma på ett heldagshäng med sina kompisar?

Läs mer:

10 pushpresenter vi skulle älska (och 3 vi absolut inte vill ha)

3 presentlådor som kommer uppskattas

Artikelbild: Unsplash / Priscilla Du Preez

Läs också

  1. 5 underbara efterrätter att baka till mors dag
  2. 9 anledningar till att mammor är, ja, BÄST
  3. 8 tips på bra barnböcker - bloggarnas bästa boktips till barn