Midsommarrecept – bästa tipsen!

Jordgubbstårta i alla dess former, fräsch potatissallad och lyxiga lammracks – här hittar du alla recepten du behöver inför midsommarbuffén. 

midsommar_tarta

Jordgubbar är en klassisk ingrediens som hittas hos de allra flesta under midsommarhelgen. Inne hos Linnéas Skafferi hittar du en recept på en ljuvlig cheesecake med jordgubbar. Hannas Bageri ger dig ett recept på mazariner med fläderglasyr som är riktigt saftiga.

midsommar_emilysliv

Letar du efter inspiration till buffén? Inne hos Emilys liv hittar du fina bilder på en riktigt sommarbuffé och tips på vad du kan bjuda på. Tips! Sätt fast namnskyltarna på plastglasen som Emily gjort så håller gästerna lättare koll på sina glass.

potatissallad

Potatissallad passar perfekt till midsommarlunchen, en även till sommarens alla grillkvällar. Du hittar receptet inne hos Linnéa. Hon delar även med sig av recept på en maffig men enkel silltårta. 

midsommar_tarta

Midsommartårta i plåt med massa jordgubbar. Låter det gott? Jessica Lagergren har ett recept i sin blogg, gästerna kommer älska den. En annan tårta som dina gäster garanterat kommer älska och fota och lägga ut på instagram är Linnéas glasstårta.

hannasbageri_tarta

Hannas Bageri har samlat ett blogginlägg med 9 olika varianter på tårta du kan göra i midsommar.

tarta

Det är enklare än man tror att göra egen tårtbotten. Nina från Niiinis Kitchen Life ger dig ett enkelt recept. Och vill du inte lägga tid på att stå och baka har hon ett recept som går i raketfart att göra.

midsommarmat

Foto: Ulrika Ekblom 

Du har väl inte missat att systrarna Eiesenman nu bloggar på LOPPI? Du hittar recept på grym midsommarmat i deras blogg och självklart massa andra härliga och inspirerande recept.

Läs också

  1. 8 tips du inte vill vara utan inför midsommar
  2. Duka för midsommarlunch
  3. 6 giftiga blommor du INTE vill sätta i barnens midsommarkrans