Duka för midsommarlunch

Letar du efter inspiration till årets midsommardukning? Search no more! LOPPI:s toppbloggare ger dig grymma tips när det kommer till midsommardukningen. Här får du även tips på pyssel du kan göra själv. 

emilysliv_midsommar

Emilys Ödmark som driver bloggen Emilys liv bjuder på tips på fin och klassisk midsommardukning i sin blogg. Duka med massa blommor och fina skyltar. 

dukning_lagergren

Hos Angelica Lagergren gick förra årets dukning i guld, rosa och vitt. I bloggen hittar du även bilder på en härlig krans de gjorde och hängde som en dekoration ovanför matbordet.

linneas_skafferi

Linnéa från Linnéas Skafferi tipsar om hur du gör en enkel, stilren och mysig midsommardukning. Det behöver inte kosta skjortan att få ett fint midsommarbord.

Läs också: 12 midsommarklänningar under 500 kr

paula_uribe_midsommar

Blått, gult och såklart massa jordgubbar. Spana in hur Paula och Hugo firade midsommar förra året. Tips! Bygg på höjden när du dukar så ser det maffigare ut.

blommor-nadja

Hos Nadja Mayr får du tips på hur du enkelt kan göra en snygg och instagramvänlig dukning med hjälp av blommor.

5 tips när du dukar

1. Ta in naturen
Plocka grenar/blommor från naturen och sprid ut i många små vaser. Blommor är dyrt och då kan du istället lägga de pengarna på annat.

2. Knyt blommor runt glasen
Plocka hundkex och knyt fast ett knippe blommor runt varje vinglas med brunt natursnöre. Det blir en fin extra dekoration.

3. Annorlunda bordsplacering
Ska du göra bordsplacering vid lunchen? Skriv namnet med svart spritpenna på en potatis och stick i en liten svensk flagga. Billigt och enkelt!

4. Hitta på ett tema
Det är alltid lättare att hålla en röd tråd om du bestämmer dig för ett färgtema på dukningen. Det kan vara riktigt snyggt att låta allt gå i grönt och vitt, men de klassiska färgerna gult och blått är också en höjdare vid just midsommarfirande.

5. Gör sånghäften
Även om ni har en nykter tillställning på midsommar är det roligt med visor. Skriv ut klassiska midsommarvisor och stäm upp i allsång.

 

Läs också

  1. 8 tips du inte vill vara utan inför midsommar
  2. LOPPIpysseltv: Kreativa Karin gör midsommarpyssel
  3. 6 giftiga blommor du INTE vill sätta i barnens midsommarkrans