Linnéa Seidel: ”Jag behövde utlopp för min kreativitet”

linneasskafferi

Linnéa Seidel med bloggen Linnéas skafferi är LOPPI:s nya toppbloggare inom mat & bak! Vi fick en intervju med 5 snabba frågor med Linnéa där hon berättar om när hennes intresse för matlagning och bakning väcktes till liv och hon bjuder även på sina två favoritrecept inför julen. Varmt välkommen till LOPPI!

LINNÉA SEIDEL
Ålder: 28 år
Bor: I en stad som heter Sala, i Västmanland.
Intressen: Laga mat, träna, fotografera, design, inredning, umgås med familj och vänner.
Aktuell med: Har precis börjat som toppbloggare på LOPPI!
Gör om dagarna: Är just nu mammaledig med vår yngste son Isac.

1. Välkommen som toppbloggare hos oss på LOPPI! Hur känns det?
– Det känns himla kul att få börja blogga hos LOPPI! Jag är supertaggad!

2. Hur länge har du bloggat?
– Jag har drivit min matblogg sedan januari 2007, så i snart 9 år(!) alltså. Helt galet vad tiden går fort!

3. När började ditt intresse för mat & bak?
– Jag har nog alltid varit intresserad för matlagning och bakning. Men att det blev just detta som jag började blogga om handlade nog mest om att jag behövde utlopp för lite kreativitet. Att blogga om matlagning och bakning blir kreativt i många steg. Först skall receptet skapas, sedan fotograferas, bilderna skall redigeras och till sist skall själva inlägget skrivas. Jag älskar hur en idé till ett recept i mitt huvud kan bli till en vacker bild som kan inspirera andra att prova sig fram i köket.

4. Vad kan dina läsare förvänta sig när de läser din blogg?
– Min blogg blir en härlig blandning av enkla vardagsrecept, nyttiga mellanmål, klassiska småkakor, en och annan dessert, dukningstips och kanske lite trendspaning kring kommande köksprodukter och livsmedel.

5. Vilka är dina favoritrecept nu i jul?
– Jag älskar verkligen allt med julen! Ja förutom kokt rödkål! Trots mitt tyska påbrå klarar jag varken av smaken eller lukten av just detta.
Men för något år sedan gjorde jag en makalöst god glöggpannacotta! Den föråt vi oss nästan på ett år. Ett annat, alltid lika uppskattat recept är saffransbullar fyllda med vit choklad. Vill man fjäska lite extra för någon i juletid är detta receptet att följa!

Läs Linnéas blogg & hitta massa goda recept här ›› 

Glöggpannacotta, se hela receptet här ››

Saffransbullar, se hela receptet här ››

 

Läs också

  1. Josefin Lustig: "Jag känner ingen större julstress"
  2. Så överlever du släkten i jul – 10 bombsäkra tips!