Veckans helgmums: Vaniljbullar
Äntligen fredag och dags för ”Veckans helgmums”. Nina Hermansen från Niiiniskitchenlife bjuder på ett recept på vaniljrutebullar gjorda i plåt. Enkelt och gott att göra och det är ett recept som garanterat går hem hos hela familjen.
Du behöver:
3½ dl havremjölk (funkar med vanlig mjölk men det blir saftigare med havremjölk)
½ dl strösocker
25 g jäst (torrjäst)
1 krm salt
3 tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma
1 ägg
150 g rumsvarmt smör
9-10 dl vetemjöl
Vaniljkräm:
Hemgjord hittar du här.
Annars gör du sån färdig som du vispar ihop med mjölk.
Gör såhär:
Värm mjölken till 37C om du kör med vanlig jäst, gärna lite varmare om du kör torrjäst. Häll i strösocker, salt, vaniljsocker, kardemumma och ett ägg i köksmaskinen. Rör runt så jästen löses upp. Häll sedan i mjöl och smör i omgångar. Låt degen jobba i 5 minuter. Låt degen jäsa 30 min under plastfolie. Platta ut den på en bakplåtpappersklädd plåt. Jäs i 30 minuter till. Spritsa i vaniljkräm i kakan. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda på 200 grader i ca 20 minuter. Pudra med vaniljsocker innan du skär upp den i fyrkanter.
Vill du ha fler recept? Missa då inte Hannas blogg här och gå även in hos Linnéas Skafferi som delar med sig av goda bakverk och härliga recept.