Veckans helgmums: Vaniljbullar

Äntligen fredag och dags för ”Veckans helgmums”. Nina Hermansen från Niiiniskitchenlife bjuder på ett recept på vaniljrutebullar gjorda i plåt. Enkelt och gott att göra och det är ett recept som garanterat går hem hos hela familjen. 

Du behöver:
3½ dl havremjölk (funkar med vanlig mjölk men det blir saftigare med havremjölk)
½ dl strösocker
25 g jäst (torrjäst)
1 krm salt
3 tsk vaniljsocker
½ tsk kardemumma
1 ägg
150 g rumsvarmt smör
9-10 dl vetemjöl

Vaniljkräm:
Hemgjord hittar du här.
Annars gör du sån färdig som du vispar ihop med mjölk.

Gör såhär:
Värm mjölken till 37C om du kör med vanlig jäst, gärna lite varmare om du kör torrjäst. Häll i strösocker, salt, vaniljsocker, kardemumma och ett ägg i köksmaskinen. Rör runt så jästen löses upp. Häll sedan i mjöl och smör i omgångar. Låt degen jobba i 5 minuter. Låt degen jäsa 30 min under plastfolie. Platta ut den på en bakplåtpappersklädd plåt. Jäs i 30 minuter till. Spritsa i vaniljkräm i kakan. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda på 200 grader i ca 20 minuter. Pudra med vaniljsocker innan du skär upp den i fyrkanter.

Vill du ha fler recept? Missa då inte Hannas blogg här och gå även in hos Linnéas Skafferi som delar med sig av goda bakverk och härliga recept.

Läs också

  1. Helgmums! Baka chokladkaka med kokostosca i helgen
  2. Veckans helgmums: Fruktglass på pinne
  3. Veckans helgmums: Mazarinkaka