Veckans helgmums: Mazarinkaka

Äntligen fredag och dags för ”Veckans helgmums”. Linnéa Seidel bjuder på recept på Mazarinkaka. Det är en variant av de klassiska, små mazarinerna men bakad i en stor form. En dessert/fika som passar hela familjen. 

Du behöver:
200 g kallt smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
ev 1 msk vatten

200 g mandelmassa
100 g mjukt smör
1/2 tsk vaniljpulver
2 ägg

2  dl florsocker
2 msk vatten vatten

Gör såhär:
Arbeta snabbt ihop smör, socker och mjöl till en deg. Tillsätt eventuellt lite kallt vatten om degen blir för smulig. Lägg bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant och tryck ut degen. Ställ kallt i cirka 30 minuter.

Riv mandelmassan fint. Vispa samman riven mandelmassa, smör, vanilj och ägg till en slät smet. Fyll det kalla pajskalet med smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Mazarinkakan ska få fin färg och inte vara kladdig i mitten. Låt svalna helt.

Blanda samman florsocker och vatten till en smidig glasyr och bred över den kalla kakan. Dekorera med färska bär. Mazarinkakan blir nästan godare efter en natt i kylen!

Vill du ha fler recept? Missa då inte Hannas blogg här och gå även in hos Linnéas Skafferi som delar med sig av goda bakverk och härliga recept.

Läs också

  1. Helgmums: Kladdkaka med vit choklad och citrongrädde
  2. Veckans helgmums: Fruktglass på pinne
  3. Veckans helgmums: Nice cream