Veckans helgmums: Glass utan tillsatt socker

Recept: Glass utan tillsatt socker

Bowls är trendigare än någonsin i alla dess former. Den här veckan tipsar Linnéas Skafferi om en glass utan tillsatt socker som du kan ordna med på nolltid. 

Tänker du att glass är något onyttigt som bara innebär fighter för att få barnen att undvika? Tänk om. Det går faktiskt att unna sig glass en helt vanlig vardag. Gör bara nicecream! LOPPIs mat- och bakbloggare Linnéa Seidel tipsar om att man kan göra glass på ett recept som påminner mycket om smoothie men som istället blir en glass utan tillsatt socker. Du behöver inte ha glassmaskin och glassen går på ett kick att få ihop. Tack vare mangon och bananens sötma blir glassen riktigt god för såväl stora som små, samtidigt som den mättar och bidrar med en hel del nyttiga vitaminer och näringsämnen. En riktigt bra kombo, med andra ord!

Läs också: ”Socker gör barn hyperaktiva – stämmer det verkligen?”

Recept: Glass utan tillsatt socker

Mango nice cream, 3 portioner:
3 frysta bananer
250 g fryst mango
1/2 tsk vaniljpulver
havremjölk

Topping: frukt, nötter, kokos, bärpulver att dekorera glassen med

Läs också: ”7 myter om barn och mat – har du koll på dessa?”

Gör såhär:
Låt den frysta  bananen och mangon ligga framme i cirka 15 minuter så de tinar något. Lägg sedan frukt och vanilj i en mixer eller blender och mixa till en slät massa. Tillsätt lite vätska tills du får önskad konsistens. Ha upp i fina skålar och dekorera. Ät på direkten!

Missa inte Linnéas Skafferis blogg med massor av härliga recept och inspiration. Du hittar bloggen här >>

nyhetsbrev_bild_2

Missa inte kommande nyhetsbrev, fyllda med tävlingar, recept och inspiration. Anmäl dig här >>