Vårens hetaste modetrender – Nina Campioni tipsar!

nina_photo_johanlygrell

Spets, bara axlar och 70-tal är tre heta modetrender i vår och sommar. Modeexperten Nina Campioni ger sina bästa tips på vad du ska satsa på i vår.

Nyckelplagg: Ett par jeans i en ljusare nyans, antingen vita eller ljust ljust blå, gärna med ett kortare benslag. En vit skjorta, funkar till precis allt! Och en snygg scarf, jag sätter min i håret medan andra knyter den runt halsen eller armleden för en kul touch.

Färger: Rosa får en stark revival och gult, inte minst med tanke på vad Alicia Vikander bar på Oscarsgalan. Men också blått i alla toner, från ljus denim till djup sammet.

Jeans: Flare ligger starkt kvar som en favorit, men jeansen får gärna ha en något mer strukturerad stil, med pressveck fram och tydliga sömmar. Vi ser också mycket jeans med ett kortare ben, alltså som slutar före ankeln. Det är också precis lika hett att spana in vad 90-talet bjöd på i form av baggy jeans och stentvättat.

Väskor: Det coolaste är att inte ha någon väska alls. Stoppa telefonen och kreditkortet i fickan och släpp armarna lösa. Det kan ju vara svårt i praktiken om man bär med sig en dator, anteckningsblock, blöjor, handcreme och annat. Men satsa då på en riktigt klassisk skinnväska som håller länge. Tänk långsiktigt och lägg hellre en extra peng på något du tror du kommer vilja bära länge.

Övriga trender: Spets, rosa toner, bara axlar och 70-talstrenden ligger stadigt kvar. Allra trendigast är hållbarhet – även om det inte är en trend på det vis att det är inne nu och borta om en stund. Hållbarhetstänket är här för att stanna, det måste det och nu tar alla modeföretag sitt ansvar och producerar plagg med hållbart tänk och med klara miljömål. Nu är det också upp till dig som konsument att göra hållbara val. Så det trendigaste du kan göra i vår är att köpa ett par jeans som producerats genom hållbara medel.
Vårens hetaste trender Scarf Asos,Vita jeans EllosVit skjorta Ellos, Jeans Asos

Foto: Johan Lygrell

Läs också

  1. 12 ljusa vårfavoriter från Miinto
  2. Stickade klänningar – ett säkert stilkort
  3. Hannah Graaf: "Jag tycker att man alltid ska följa sin egen stil!"
  4. 9 vårplagg att bära 2016