Hannah Graaf: ”Jag tycker att man alltid ska följa sin egen stil!”

hannahgraaf

Hannah Graaf är en kvinna med många järn i elden. Bland annat driver hon klädmärket FME Collection där de släppt sin fina höst/vinter kollektion. LOPPI frågade Hannah om hennes bästa modetips! Du har även chansen att vinna ett presentkort värt 2000 kr!

Här får du läsa om hur man ska vara extra moderiktig och hur Hannah har tänkt kring sin design. Du har även chansen att vinna en fin julklapp ur Hannahs kollektion till dig själv!

Vilken årstid tycker du att det är roligast att fylla garderoben med nya plagg? Många älskar just hösten & vintern, det märks tydligt i bloggosfären. 

– Jag kan inte annat än att hålla med många i bloggosfären. Det är så mycket lättare att klä sig på hösten/vintern. Det är lagom kallt/varmt. Lager på lager kan skalas av om solen tittar fram och de härliga färgerna som bordeaux, midnattsblå och varma toner fyller garderoben. Svart känns också lättare att ha nu när kylan kommer, svart är alltid rätt.

Hur ska man klä sig i höst/vinter om man vill vara extra moderiktig? 

– Jag tycker att man alltid ska följa sin egen stil. Alla är moderiktiga på sitt sätt. Men enligt mig och om man tittar på vår höst- och vinterkollektion så är det mycket stickat. Långa och korta koftor och tröjor som är snygga att styla till den vippiga ”skol-kjolen” eller pennkjolen. Men också en enkel linne t-shirt lite instoppad framtill till ett par utställda 70-tals jeans. Färger som Winter White, Army Green, Bordeaux och midnattsblå är färger som dominerar i höst.

Har du några smarta budgettips som på ett billigare sätt hjälper en på traven om plånboken styr inköpen? 

– Jag tycker att man ett par gånger om året bör se över sin garderob. Det finns alltid kläder där som man inte använt på länge och plötsligt känns som nya. Kan man det inte själv så ska man ta hjälp av en vän som har öga för styling och kläder som kan styra upp lite. Det behövs alltid vissa basplagg i garderoben. Plagg som kan stylas på så många olika sätt så du bara behöver några stycken men ändå alltid ser snygg ut. En svart pennkjol, jeans, vit skjorta (vår Angie Blouse eller Maj Blouse), skinnbyxor (en personlig favorit i garderoben som ofta finns på second hand till bra pris) och en enkel kavaj, T-shirts som är lite mer än bara en T-shirt. Som vår Ellen Top och Vida Linnen Tee. Små detaljer och material som gör att den fungerar lika bra till vardags som till en lite mer dressad look till en After Work till exempel.

Din egna kollektion Femme Collection har en superfin höstkollektion, berätta lite om den och tankarna bakom den? 

– Vi har hela tiden tanken ”Less is More”. Man kan styla våra plagg så det passar både till vardags och fest. Men vi har även tänkt på att de ska passa alla olika typer av kvinnokroppar. Det är en enkel och typisk skandinavisk design men den ska inte bara passa på den androgyna trådsmala kroppen. Vi vill även, och som vi märker att vi uppnått, att kvinnor i alla åldrar ska kunna hitta något hos oss som de gillar. Allt från den trendmedvetna 20-åringen till den mogna kvinnan.

Vilka är dina egna favoriter i höstkollektionen? 

– Hannah Dress är så klart en av mina favoriter. Men även Sara Dress och alla härliga stickade plagg såsom långkoftan Emelie Knitted Cardigan är ljuvliga.

Läs Hannah Graafs blogg här ››

Läs också

  1. Herr och fru Lagergren - möt LOPPI:s nya bloggpar
  2. Julpyssel! Kreativa Karin gör juldekorationer av pappbokstäver