Herr och fru Lagergren – möt LOPPI:s nya bloggpar

herrochfrulagergren

Herr och fru Lagergren är LOPPI:s nya bloggpar. Vi får veta vilka deras gemensamma intressen är, Stefans roligaste förlossningsminne och vad vi väntas kommer få läsa i deras blogg. Varmt välkomna Herr och fru Lagergren! 

Angelica Lagergren

Ålder: 30 år.

Barn: Alice 16 månader, Philip snart 3 månader.

Bor: Åkersberga.

Gör om dagarna: Är mammaledig journalist som bloggar, poddar och skriver på en barnbok.

Stefan Lagergren

Ålder: 33 år.

Barn: Alice 16 månader, Philip snart 3 månader.

Bor: Åkersberga.

Gör om dagarna: Jobbar som redovisningsekonom, bloggar och drömmer om att bli golfproffs.

 

Har Herr Lagergren tagit ditt efternamn Angelica?

– När vi hade varit tillsammans i två veckor pratade vi faktiskt om bröllop och jag sa att jag inte kommer att byta bort mitt efternamn. Det var aldrig några problem för honom att byta till Lagergren.

Tar Stefan ofta fel på dig och din identiskt lika tvillingsyster?

– Haha, nej inte så ofta. Han kan dock blanda ihop oss om han hör våra röster. När vi startade vår podd Tvillingpodden klippte han den i början och då kunde han inte höra vem som var vem.

Varför ska man följa just er blogg?

– För att vi är en mamma och en pappa som bloggar tillsammans. Många tycker att de är intressant att följa föräldraskapet ur båda våra perspektiv. Många tycker också att det är spännande att vi valde att skaffa barn så tätt som vi gjort. Det skiljer bara 13 månader mellan våra barn. Jag är redan sugen på barn nummer tre men Stefan säger nej, haha.

herrochfrulagergren

 

Berätta om ditt ovänligaste mammaminne?

– Jag tycker att många människor har en tråkig attityd till oss mammor och pappor med barnvagnar. Det är många som suckar högt och blänger surt när jag kommer körandes med vår dubbelvagn. Det är svettigt som det är att få båda barnen nöjda när man åker tunnelbana eller buss, man behöver inte sura miner från tanter.

Stefan, kan du berätta om ditt roligaste minne från någon av förlossningarna?

– När Alice föddes fick Angelica väldigt mycket lustgas och hamnade på Kallbadhuset i Visby. När hon skulle få sitt armband med hennes personuppgifter på trodde hon att det var det bästa VIP-bandet man kunde få. Som jag skrattade.

Vad har ni för gemensamma intressen som avspeglar sig i bloggen? 

– Båda är intresserade av inredning och vi kan inte få nog av att renovera vårt hus som egentligen är klart. I början delade vi även intresset för golf, men när andra sommaren närmade sig kom det fram att Angelica bara hade låtsas gilla golf för min skull.

herrochfrulagergren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur viktigt tycker ni det är att ge julklappar till varandra efter att man har fått barn? 

– Inte alls lika viktigt som innan vi fick barn. Nu har vi bestämt att vi köper varsin julklapp till varandra och istället lägger pengarna på barnen. Det är så mycket roligare att köpa julklappar till barnen och det känns som att det bara kommer att bli roligare för varje år som går.

Ni poddar och youtubar, varför bör vi lyssna och titta på er?

– För att vi är ärliga, roliga och väldigt öppna med våra liv. Tvillingpodden är en humorpodd om föräldraskap och relationer. Bloggen är en glimt av vår vardag som småbarnsföräldrar och Papparapporten på Youtube är Stefans veckodagbok om livet som småbarnspappa och allt som kommer därmed.

herrochfrulagergren

 

Läs Herr & Fru Lagergrens blogg här ››