Så rostar du kastanjer i micron – superenkelt recept

Rostade kastanjer är fruktansvärt gott som sidedish, tilltugg till en god dryck, som nyttigare fredagsmys eller att toppa salladen med. LOPPI vill som vanligt göra livet liiite mer effektivt – här kommer receptet på rostade kastanjer i microvågsugnen!

Vill du drömma dig bort till en promenad i stan med ett gäng rostade kastanjer i en strut av tidningspapper? Eh, okej! Det är nämligen inte särskilt svårt att rosta kastanjer, du kan faktiskt göra det i microvågsugnen om du vill att det ska gå snabbt.

Hur smakar rostade kastanjer? (Kommer barnen gilla det?)

Rostade kastanjer har en mycket nötig smak – tänk dig varma cashewnötter men med lite mjukare konsistens som snarare rör sig mot potatishållet. Tillsammans med grovt salt eller flingsalt och smör blir det helt enkelt lite av en delikatess.

Kommer barnen gilla det? Ja, om du har ett barn som gillar naturgodis, cashewnötter och gillar potatis så kommer barnet digga rostade kastanjer. Se till att göra barnet delaktig i processen – och uppmärksamma barnet på den varma, nötiga doften som sprider sig i ett rum där kastanjerna rostas. Det är för gott för att missa!

Läs också: Nyttigt kvällsnacks – 6 tips på gott att äta till kvällen

Rostade kastanjer i micron, snabbt recept:

Du behöver:

  • Ett par hekton kastanjer (OBS! Som du köper i matvarubutiken – INTE kastanjerna du hittar på marken)
  • Flingsalt
  • Smör (byt till veganskt om du vill)
  • Pressad citron

Gör så här:
1.
Skär ett stjärnsnitt över kastanjernas toppiga del för att förhindra att de spricker i ugnen. Snittet gör dem också lättare att skala!

2. Sätt micron på full effekt och värm kastanjerna i en ugnssäker form i 2-3 minuter. De är färdiga när stjärnsnittet börjar spricka upp och fruktköttet inuti börjar kännas mjukt.

3. Låt svalna något så inga känsliga fingrar bränner sig (men de får gärna vara varma)

4. Servera dem med skal och låt gästerna skala dem själva. Förbered en liten skål till var och en med smör och flingsalt som barnen, gästerna eller du kan doppa de skalade kastanjerna i. Garnera med en liten citronklyfta som man kan droppa över sina smördoppade kastanjer.

Gott till soppa, som nyttigare fredagsmys eller mysigt snack framför tv:n med en god (alkoholfri) öl!

Artikelbild: kopachinsky / Envato Elements / Gajus-Images / Envato Elements

Läs också

  1. Pickla rödlök snabbt – superenkelt recept att testa
  2. Grötpinnar till bebis: 3 mumsiga recept
  3. Enkel vardagsmat under 30 minuter – se recepten här