Pickla rödlök snabbt – superenkelt recept att testa

Bjuder du familjen på hamburgare ikväll? Då ska du absolut testa att göra picklad rödlök! 

Picklad rödlök är samma sak som inlagd rökdlök. Du har förmodligen redan stött på dessa rosa, krispiga och fräscha inslag i din hamburgare på senaste tiden. Den picklade rödlöken har slagit som en storm och varenda hipsterburgare i världen innehåller dem. En del pillar argt bort löken – men många av oss har blivit lite smått besatta av detta krispiga, sötsura inslag i våra burgare.

Picklad rödlök passar både till vegetariska burgare och till köttburgare – det viktiga är att de tillför det där extra krispet till hamburgaren. Superenkelt är det att göra också, så följ vårt recept och imponera familjen på riktigt trendiga picklade rödlökar. 

Läs också: Egen tacokrydda: 3 recept du borde prova ikväll

Snabb picklad rödlök – recept på inläggning

Picklad rödlök med schalottenlök till

Picklad rödlök varvad med schalottenlök. Supergott! Foto: tomshinka/Shutterstock

 

1 burk – ca 1 timme

Du behöver:

  • 3 dl vatten
  • 2 dl ättikssprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 2 rödlökar ELLER 1 rödlök och 1 schalottenlök 

Blanda vatten, ättika och socker och rör om. Koka upp blandningen så att sockret smälter. Kyl ner blandningen genom att ställa kastrullen i en skål med kallt vatten. Skiva rödlöken i fina skivor eller strimla den tunt. 

Lägg i rödlöken i det svalnade sockerlaget och ställ in i kylen. Låt stå 1 timme. 

Tips! Lägg i bladpersilja i din inläggning för en vackrare burk. Rödlöken kommer färgas ljusrosa och det bryter av så fint mot den mörkgröna persiljan. 

Artikelbild: Dariia Seremchuk / Shutterstock / Pexels

Läs också

  1. 10 tips att tänka på när man bakar med surdeg
  2. 10 enkla middagstips som barnen kommer gilla
  3. Grötpinnar till bebis: 3 mumsiga recept