Påskpyssel utomhus: Idéer och inspiration

påskpyssel utomhus

Eftersom påsken kommer på våren så passar det perfekt att vara utomhus och pyssla på olika sätt. Det kan man göra genom att helt enkelt ta ut pyntet och påskpyssla, eller pyssla utomhus på annat sätt. Här kommer några tips på roliga sätt att pyssla utomhus i påsk.

Pynta med fjädrar utomhus

Om man gillar att pynta kan man även göra det utomhus. Det kan man göra genom att till exempel sätta fjädrar i buskarna, och ställa ut påskdekorationer som kan vara utomhus.

Odla med barnen

På våren är det förstås jättekul att odla lökar och så fröer, och för barnen blir det väldigt spännande att se deras växter och blommor växa. Det finns många lökar som kan sås på våren, och som klarar en del kyla, till exempel påskliljor. Ge er ut till rabatterna och odla tillsammans.

Samla eller leta vårtecken

Självklart måste man börja leta efter vårtecken när våren har kommit. Detta kan man antingen göra genom att samla ihop små vårtecken, som blommor och annat vårigt, eller att gå runt och kolla efter vårtecken. Räkna hur många vårtecken ni kan se.

En annan idé är att samla ihop blommor och annat som ni sedan kan använda att pyssla med.

Naturbingo

Naturbingo är också väldigt roligt på våren. Gör en bingobricka med olika saker man kan hitta i naturen, eller skriv ut en från internet. Därefter kan ni tävla om vem som först kan fylla hela brickan, eller få en rad. Här kan man ha med sådant som stenar, blommor, löv, gräs och annat som kan hittas utomhus.

Pyssla utomhus

Om man vill pyssla så kan man förstås även göra detta utomhus. Ta med allt pyssel, filt och fika ut. Bred ut filten och sätt er och pyssla – och ha picknick. Är det kallt på marken kanske det passar bättre med utomhusmöbler om man har sådana.

Måla stenar

Att måla stenar är också kul. Börja med att samla stenar tillsammans, hämta sedan färg och penslar och sätt er och måla stenarna. Enkelt, men väldigt roligt! Stenarna blir dessutom fina dekorationer att använda utomhus eller inne.

Artikelbild: Envato.com 

Läs också

  1. Påsklov 2024: Datum för påsklov i din stad
  2. Lista: Roliga saker att göra på påsklovet 2023
  3. 3 söta och enkla påskpyssel för barn
  4. Påskpyssel DIY: Kaninöron och sminkning
  5. Tips på fint påskpyssel som hela familjen kan göra tillsammans