Lista: Roliga saker att göra på påsklovet 2023

vad kan man göra på påsklovet

Påsklovet är en efterlängtad paus från skolarbetet och ett tillfälle att koppla av och ha kul. Det finns många saker att göra under påsklovet, oavsett om du vill ha en lugn och avkopplande tid hemma eller om du vill utforska nya platser och uppleva spännande äventyr!

Påskpyssel

Påskpyssel är en rolig och kreativ aktivitet som passar både barn och vuxna. Du kan dekorera påskägg, måla påskmotiv, göra egna påskkort eller tillverka påskdekorationer för hemmet.

Utforska naturen

Påsken infaller oftast på våren, vilket gör det till en perfekt tid att utforska naturen. Gör en utflykt till en nationalpark, en sjö eller en skog och njut av den friska luften och det vackra vädret.

Besök släktingar och vänner

Påsklovet är en bra tid att träffa släktingar och vänner som du kanske inte har sett på länge. Gör en utflykt tillsammans eller ordna en picknick i en park.

Läs en bra bok

Påsklovet är en utmärkt tid att läsa en bok som du har velat läsa länge. Gör en lista över böcker du vill läsa och ta dig tid att koppla av och njuta av en bra bok.

Titta på påskfilmer

Påskfilmer är en annan rolig aktivitet för påsklovet. Välj några klassiska påskfilmer eller leta upp några nya filmer som du vill se.

Gå på påskjakt

En påskjakt är en kul aktivitet för både barn och vuxna. Göm påskägg (här hittar du tips på vad du kan lägga i påskägget som inte är godis) och andra påskrelaterade föremål runt omkring i hemmet eller trädgården och låt alla leta efter dem.

Resa

Om du har möjlighet att resa under påsklovet kan du passa på att besöka en annan stad eller ett annat land. Utforska nya platser och upplev nya kulturer.

Vårstädning

Det är ju härligt att ha vårstädningen klar, kanske du ska passa på under påsklovet?

Trädgårdsfix

Plantera blommor och förbered trädgården för vår och sommar!

Läs också

  1. 11 tips på aktiviteter under påsklovet
  2. 13 favoriter att påskpynta med
  3. 10 påskdesserter och 5 nyttigare alternativ
  4. 5 tips på vegetarisk påskmat
  5. 25 saker att stoppa i påskägget istället för godis