LOPPIs Linnéa Seidel vinnare i Matbloggspriset 2016

Linnéa Seidel bakom bloggen Linnéas skafferi har vunnit i Matbloggspriset 2016

Med 10 år som matbloggare på meritlistan, hundratals recept i bagaget och en fantastisk förmåga att inspirera har LOPPIs toppbloggare Linnéa Seidel, bakom mat- och bakbloggen Linnéas skafferi, tagit hem det fina priset Årets matbloggspris i Matbloggspriset 2016. LOPPI har tagit pulsen på Sveriges bästa matbloggare!

Vi kommer inte sticka under stol med att vi tycker att det var mer än välförtjänt att Linnéa Seidel, bakom den hyllade mat- och bakbloggen Linnéas skafferi, tog hem det fina priset Årets matbloggspris i Matbloggspriset 2016. Matbloggspriset 2016 delades ut på Sthlm Food and Wine, en matmässa på Stockholmsmässan i Stockholm, den 10 november. Priset har delats ut årligen sen 2005 då Christopher Anderton, Mikael Blomqvist och Niclas Sandin ville komma på ett sätt att uppmärksamma matbloggande som fenomen. Sen dess har tävlingen bara växt, och idag är det ett Matbloggspriset en av de finaste utmärkelser man kan få som mat- och bakbloggare.

Läs också: ”5 middagstips – fredag HELA veckan!”

I Linnéas blogg trängs hundratals inspirerade recept på allt från godis till långkok – och en himla massa middagstips perfekt för småbarnsfamiljer. Varje vecka placeras resultat av Linnéas recept på matbord runt om i landet, och vi på LOPPI är mer än stolta över att få jobba med Linnéa. Självklart har vi tagit oss ett snack med den alldeles nyligen prisbelönta Linnéa.

Grattis Linnéa! Hur känns det?

– Det känns himla roligt! Jag är så himla glad! Att vinna matbloggspriset känns som en bekräftelse på att man är på rätt spår och att allt jobb jag lägger ner uppskattas. Idag finns det så otroligt många duktiga matbloggare där ute, och de andra två som var nominerade gör verkligen ett sådant himla bra jobb med sina bloggar. Så jag känner mig verkligen överväldigad över att just jag tog hem det ändå.

Läs också: ”Världens bästa kladdkaka? Här är 11 recept du kommer ÄLSKA!”

Vad innebär den här utmärkelsen för dig och din blogg?

– Förutom att det känns som en riktig ära att vinna Matbloggspriset 2016, så hoppas jag det kommer hjälpa mig att nå ut till nya läsare och nya spännande samarbeten.

Du är ju en riktig veteran som bloggat riktigt länge… Vilken typ av recept tycker du är roligast att dela med dig av?

– Jag älskar när läsare hittar enkla recept hos mig som hjälper och underlättar med vardagsmaten. När någon kan få det lite lättare i vardagen med hjälp av mina recept. Då känner jag att det är värt varenda timme jag lägger ner på alla bilder och recept. Men sen måste jag säga att jag älskar att göra färgglada smoothies och lägga ut. De är så tacksamt att fotografera och blir så fint.

Läs också: ”Lättlagat och snabbt – 10 recept barnen kommer gilla”

Vilken typ av recept verkar dina följare uppskatta allra mest?

– Alltså när jag har gjort lite undersökningar vad läsarna gillar står enkel och nyttig vardagsmat högst på listan. Men statistiken ljuger inte, mina läsare gillar verkligen när jag lägger upp recept på sötsaker. Glass, fika och godis går alltid hem!

Vad kommer vi få se mer av i din blogg i vinter?

– Just nu laddar jag för fullt inför jul! Jag har en lång lista på nya recept jag ska testa och sådant jag tycker borde finnas på bloggen. Den vegetariska trenden verkar ju vara här för att stanna, så det blir med all säkerhet lite vegetariska varianter på de klassiska sakerna vi är vana att se på julbordet! Och såklart massa julgodis!

Missa inte att hänga med i Linnéas blogg för att dagligen få tips, inspiration och pepp kring mat och bak!

Läs också

  1. 3 recept med Nutella du inte kommer kunna motstå!
  2. Enkel vardagsmat under 30 minuter – se recepten här
  3. Green smoothies och bananpannkakor i helgen? Här är recepten!