Hur får man bort stearin från håret?

få bort stearin ur håret

På julen vill vi ha massor av tända ljus för att höja mysfaktorn i våra hem. Kanske vi har ännu mer ljus det här året eftersom elpriserna är dyra. Men med mysiga ljus kommer också ett ansvar – man måste vara försiktig!

Glöm aldrig att släcka ljusen, och att släcka ljusen varsamt. Det är lätt hänt att stearinet flyger över både hår och kläder när man ska blåsa ut ljus. Här tipsar vi om husmorstips om hur du kan få bort stearin från stearin från ditt hår, dina kläder och från ditt bord.

Hur får man bort stearin från håret?

Det är inte lätt att få bort stearin från håret, men här kommer tre tips som man kan prova!

  • Man kan testa att ta en isbit på stearinet i håret och sedan bryta bort så mycket det går för att sedan kamma igenom håret. Avsluta med att tvätta håret
  • Använd en hårtork så att stearinet kan rinna ur
  • Låt en kompis / familjemedlem pilla bort stearinet från håret

Hur får man bort stearin från kläder?

Här kommer tips om hur du får bort stearin från dina kläder eller från duken.

  • Lägg tyget eller kläderna i frysen så att stearinet stelnar. När stearinet är riktigt kallt så lossnar det lättare. Därefter skrapar du bort stearinet med ett kreditkort. För att få bort det sista kan du lägga bakplåtspapper på fläcken som du sedan stryker över, då sugs resterna upp i bakplåtspappret.

Hur får man bort stearin från bordet?

  • Det lättaste  sättet att bli av med stearin från ett bord är att skrapa försiktigt med ett kreditkort. Skrapa och skrapa tills allt är borta.

 

Läs också

  1. 5 presenter du kan göra själv som garanterat kommer uppskattas
  2. Julklapp till pedagoger – tips på bra klappar att ge
  3. Experten: Så vet du om ditt barn är för kallt
  4. Minska barnens skärmtid: 8 användbara tips