Experten: Så vet du om ditt barn är för kallt

Sommaren blev till höst och plötsligt behövs både vantar och mössa vissa dagar. Hur klär man sitt barn bäst just nu och hur vet du om ditt barn är tillräckligt klädd för att inte frysa? Sheila “Barnplaggsguiden” Arnell har svaren.

Hur ska jag tänka med kläder till förskolan när vädret skiftar så mycket?
– Jag tycker att det är bättre att ta på ett lager för mycket än för lite. Ta på barnet för vädret som är när ni går ut på morgonen. Mössa, vantar, en fleece och en skaljacka/ställ är perfekt. För det fina med lager på lager är att förskolepedagogerna bara kan klä av barnet lite så blir det perfekt till den varmare eftermiddagen.

Läs också: Därför får ditt barn kalla fötter – felet nästan ALLA föräldrar gör
 
Hur vet jag om mitt barn är för varmt eller för kallt?
– Det bästa knepet jag har för riktigt små barn är att känna deras temperatur i nacken, eller ner lite mellan skulderbladen. Det fungerar även för bebisar i vagn, då kan man känna om dom är kalla eller varma. Den temperaturen har dom oftast i “hela kroppen” även om fingrarna eller tårna är lite svalare. Jag gör faktiskt samma på mina barn idag, men man ser ofta på sitt barn om hen är för varm eller kall.

Vilken typ av vantar är bäst att möta hösten i?
– Fingervantar! Gärna med lite ull i. Ull generellt är grymt för barnen för att det är värmereglerande, så barnen blir inte för varma, eller för kalla. Och sen är ju barn inte precis kända för att hålla sig torra och rena, så när vantarna råkar bli lite blöta, så värmer ull barnen iallafall. Det är även ett väldigt miljövänligt material. Så fingervantar för lite äldre barn, och tumvantar i ull för de minsta rekommenderar jag varmt.

Läs också: Ull eller fleece – vad är bäst till ditt barn? Experten förklarar

Vilken typ av mössa ska barnen ha nu?
– Den där tunnare beanien är perfekt just nu, antingen en tunn bomullsmössa, eller en tunn ullmössa. Mina barn älskar sina tunna mössor, och dom har vi långt in på hösten.

nyhetsbrev_bild_2

Missa inte kommande nyhetsbrev, fyllda med tävlingar, recept och inspiration. Anmäl dig här!

Få unika erbjudanden, massor av tävlingar och bra deals till din e-post – varje vecka. Signa upp dig på LOPPI:s nyhetsbrev. Det är helt gratis och du väljer själv om du vill avsluta din prenumeration.


Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Läs också

  1. Galon eller skalbyxor? Barnplaggsguiden reder ut skillnaden!
  2. Galon VS skal – vad är bäst?
  3. Barnkläder & genus – så tänker experten