Hur du kan fira Alla hjärtans dag med barn

Alla hjärtans dag med barn

Även om många tänker att Alla hjärtans dag är en högtid för par, så behöver det inte alls vara så. Man kan lika gärna fira dagen med någon annan man älskar – som sina barn eller sina vänner. Om man är i ett förhållande och har barn så blir det kanske självklart att fira hela familjen tillsammans. Här kommer några tips på hur du kan fira alla hjärtans dag tillsammans med barnen.

Tips på

Alla hjärtans dag fest

Varför inte ha er egen lilla Alla hjärtans dag fest hemma? Här finns förstås oändliga valmöjligheter. Kanske poppar ni popcorn, spelar musik och dansar. Ni kan leka lekar, ha roliga tävlingar eller fiskdamm. Eller varför inte ha en talangjakt eller egen föreställning där alla får uppträda?

Läs mer: Hylla din mamma på alla hjärtans dag

Gör en rolig utflykt

När Alla hjärtans dag inte infaller en helg så kan det vara svårt att göra en större utflykt, men om det finns något roligt att göra i närområdet kan det fungera bra. Det kan vara allt från att besöka badhuset till att fika på café eller leka på en rolig lekplats.

Läs mer:  Överraska din partner på Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag pyssel

Att pyssla är kul, det håller nog de flesta barn med om. Om man vill pyssla tillsammans på Alla hjärtans dag så behöver det egentligen inte vara så avancerat. Köp hem röda papper, klistermärken med hjärtan och liknande och annat som kan passa bra dagen till ära. Vill ni ha inspiration så finns det alla hjärtans dag pyssel för barn här.

Kärlekstema under dagen

Låt hela dagen bli en dag som går i kärlekens tecken. Egentligen behöver ni inte göra något som ni inte vanligtvis gör, men gör allting lite annorlunda. Spela kärlekslåtar när ni spelar musik, välj romantiska filmer på kvällen och laga mat som ser ut som hjärtan. Brukar ni baka så ska det förstås vara hjärtan där med, till exempel sockerkaka i en hjärtformad bakform. Tänk rött, hjärtan och kärlek hela dagen och låt allting bli kärleksfullt.

Läs mer: Barnvänliga filmer till alla hjärtans dag

Skapa en egen Alla hjärtans dag-tradition

Oavsett högtid så är det förstås fritt fram att fira hur man vill, inte minst när det gäller Alla hjärtans dag där det inte finns några självklara traditioner. Det ger er också möjlighet att skapa egna traditioner. Kanske blir Alla hjärtans dag den dagen ni alltid gör en utflykt i skogen, tar en långpromenad, bygger koja, skriver kärleksbrev till varandra, spelar spel, har disco eller har allsång med kärlekslåtar?

Artikelbild: Envato.com

Läs också

  1. Fina texter till alla hjärtans dag – så skriver du det perfekta meddelandet
  2. Lyxa till fikan på Alla hjärtans dag: Det här kan du bjuda på
  3. Kärlek i köket: Frukost på Alla hjärtans dag
  4. Inspiration: Enkelt pyssel till Alla hjärtans dag som barnen kan göra
  5. Barnvänliga filmer till Alla hjärtans dag