Barnvänliga filmer till Alla hjärtans dag

Familj kollar alla hjärtans dag filmer för barn

Ett mysigt sätt att fira Alla hjärtans dag med familjen kan vara att se en mysig och romantisk film. Har man mindre barn blir det förstås viktigt att anpassa filmvalet efter barnens ålder, då filmer för vuxna kanske inte alltid lämpar sig för barn – och förmodligen inte heller intresserar dem så mycket. Kollar man med större barn så finns det dock en del romantiska komedier som kan passa bra.  

Alla hjärtans dag filmer för mindre barn

Här kommer några filmidéer för Alla hjärtans dag med barnen.

Alla hjärtans dag avsnitt

För de allra minsta kanske en kortare filmstund passar bättre, och då finns det en del tecknade barnprogram där man har Alla hjärtans dag tema.

Tips på barnvänliga avsnitt:

  • Nicke Nyfiken – Särskild Alla hjärtans dag
  • Sanna – Glad Alla hjärtans dag

 

Skönheten och Odjuret

Säkerligen har du redan sett denna fina film, och Alla hjärtans dag kan vara det perfekta tillfället att låta barnen se denna film. Om du inte sett den, eller glömt bort handlingen, så handlar den om Belle som blir fånge hos ett odjur för att hennes kidnappade far ska bli fri. Odjuret är dock en förhäxad prins, som blev ett odjur när han nekade en tiggare husrum en regnig natt, och han kommer förbli ett odjur till dess att han lärt sig att älska och bli älskad.

Skönheten och odjuret film

Foto: SF Anytime

Askungen

Även denna klassiker passar perfekt till Alla hjärtans dag med mindre barn. Säkerligen minns du denna fina saga där en god fe förvandlar en pumpa till en droska och Askungens förstörda klänning till en vacker prinsessklänning så att hon kan gå till balen – men förtrollningen bryts vid midnatt.

askungen film

Foto: SF Anytime

Alla hjärtans dag filmer för större barn

Med större barn blir valmöjligheterna större. Det finns nämligen såväl otecknade barnfilmer som passar perfekt till denna dag, som romantiska komedier som många större barn kan uppskatta. Här kommer några förslag.

Free Rein: Alla hjärtans dag

Zoe och hennes vänner försöker hitta en mytomspunnen jungfrusten, och det finns kärlek i luften. När de blir förblindade av rivalitet så måste Raven komma till undsättning.

free rein alla hjärtans dag film

Foto: SF Anytime

Vaiana

Även om denna Disneyfilm inte har så många år på nacken så tycker många redan att det är en klassiker, och om inte annat så kommer den att bli det. Som dotter till en hövding är Vaiana nästa ledare för sitt folk, men hon drömmer om att ge sig ut på havet. I denna film får vi följa med henne på ett riktigt äventyr där hon söker efter halvguden Maui och återlämna gudinnan Te Fitis hjärta. Kanske ingen självklar kärleksfilm, åtminstone inte om man tänker på kärleken mellan två personer, men det är definitivt en film fylld av kärlek.

Vaiana film

Foto: Viaplay

Kärleken checkar in

Denna film, med Jennifer Lopez, är lite av en Askungen saga för vuxna – vilket gör att den även passar bra för större barn. Handlingen är enkel: en framgångsrik man faller för en hotellstäderska, efter att han har misstagit henne för att vara en gäst på det lyxiga hotellet. Ja, ni förstår nog själva hur komplicerat det här kan bli.

kärleken checkar in

Foto: Filmtipset.se

Läs också

  1. Alla hjärtans dag före och efter barn - 6 stora skillnader
  2. Fina texter till alla hjärtans dag – så skriver du det perfekta meddelandet
  3. Solo på Alla Hjärtans Dag: 10 saker du kan göra för dig själv
  4. Kärlek i köket: Frukost på Alla hjärtans dag
  5. Lyxa till fikan på Alla hjärtans dag: Det här kan du bjuda på