Fredagskvällens middag: recept som barnen kommer att älska

Fredagsmat: Makaroner med ost

Fredagskvällen är här och det är dags att slappa av efter en lång vecka på jobbet eller skolan. Och vad passar inte bättre än att avnjuta en god middag tillsammans med familjen? Men ibland kan det vara svårt att hitta inspiration till vad man ska laga till fredagsmiddagen. Här kommer en rad enkla och smakrika recept som passar perfekt på en fredagkväll.

Tips på fredagsmat till barn

Goda och enkla maträtter som passar bra för barn på en fredag.

Pannkakor/Våfflor

Alltid en favorit hos barnen och enkel att göra. Du kan göra vanliga pannkakor och toppa med sylt och grädde, eller göra våfflor och toppa med nutella eller sylt och grädde.

Spagetti med köttfärssås

Enkel att göra och alltid en favorit hos barnen. Du kan använda färdig köttfärssås eller göra din egen.

Tacos

Tacos är en annan favorit hos barnen. Du kan använda färdigt kryddblandning eller göra din egen, och toppa med ost, sallad och salsa. Brukar ni äta tacos kan man istället satsa på en tacogratäng!

Kycklingbitar

Nuggets är enkelt att göra och barnen älskar dem. Du kan servera dem med en sås till, till exempel BBQ- eller honung-senapsås.

Hamburgare

Hamburgare är en annan favorit hos barnen. Du kan göra dem själva eller köpa färdiga, och servera med tillbehör som ost, sallad, tomater och ketchup.

Egengjord pizza

Egen pizza är enkel att göra och alltid en favorit hos barnen. Du kan använda färdig pizzadeg eller göra egen. Toppa med valfria ingredienser, ost och grädde.

Trött efter en lång vecka? Det är också helt okej att köpa hem en familjepizza!

Gratinerade makaroner med ost

Enkel att göra och barnen älskar den. Du kan använda färdigpasta eller göra egen, och toppa med ost och grädde.

Fiskpinnar

Fiskpinnar är en enkel och nyttig middag som även barnen gillar. Du kan servera dem med en sås till, till exempel tzatziki eller remouladsås.

Köttbullar

Köttbullar är en favorit hos barnen och är enkel att göra. Du kan servera dem med potatismos och lingonsylt.

Quesadillas

Quesadillas är en enkel och god middag som även barnen gillar. Du kan fylla dem med ost, kyckling eller biff, och toppa med sallad, guacamole och salsa.

Risotto

Risotto är enkel att göra och ett populärt alternativ hos barnen. Kan variera i smak med olika ingredienser, du kan göra en grönsaksrisotto, en kycklingrisotto eller en skaldjursrisotto.

Artikelbild: Envato.com

Läs också

  1. 10 enkla middagstips som barnen kommer gilla
  2. 16 enkla sätt att få in mer frukt och grönt i vardagen 
  3. 10 vegetariska middagstips till barnen – under 30 minuter