Tips: Mat för kräsna barn

mat för kräsna barn

Det är en vanlig eftermiddag efter jobb och skola för familjen och barnen är hungriga men petiga med vad de vill äta. Kanske har det med åldern att göra, kanske är det bara en fas. Är ditt barn också kräset när det kommer till mat? Det är inte alltid helt enkelt att veta hur man ska hantera det.

Loppi listar några rätter som går hem hos de flesta små, även de allra mest kräsna barnen!

Fiskpinnar med remouladsås och potatismos

Detta är en klassiker från skolköket som även flyttat in hos barnfamiljen. Går hem hos de allra flesta barn med en god sås till fisken.

Köttbullar och makaroner

Svenska köttbullar gillar nog de allra flesta. Vare sig det är mamma Scans eller egengjorda köttbullar. Makaroner kokar du enkelt på ca 10 minuter. Och där var middagen räddad!

Fylld ugnsfalukorv med potatismos

Detta är ett gammalt husmorsrecept som funnits med genom många generationer. Du skär snitt i korven och fyller den med skalade och skivade äpplen. Sedan strör du på ost och in i ugnen med korven. Koka potatis och mosa sedan ditt eget potatismos med hjälp av mjölk, salt och peppar.

Hamburgare med dressing, grönsaker och ost

Hamburgare brukar gå ner i de flesta barnmagar. Det är dessutom enkelt att tillaga ett paket hamburgare. Välj era favoritgrönsaker och någon god dressing till. Mums!

Köttfärssås och spagetti

Det är nog inte många barn i Sverige som inte gillar Köttfärssås och spagetti. Passar till vardagsmåltid men också till lite ”finare” måltider. Istället för att ha i krossade tomater kan dun prova med att ha i ketchup, vilket gör den lite mildare i smaken och därmed också mer barnvänlig. Koka spagetti och strö lite ost över maten!

Med dessa fem rätter hoppas vi på Loppi att du hittar något som ditt kräsna barn gillar. Vem vet hen kanske fastnar för flera stycken? Gemensamt för dessa rätter är att de är barnvänliga i smaken, lätta att tillaga och man behöver inte supermycket ingredienser heller.

Smaklig spis!

Artikelbild: Envato.com 

Läs också

  1. Matsäck till barnen? 18 enkla maträtter och snacks
  2. Fina texter till alla hjärtans dag – så skriver du det perfekta meddelandet
  3. 7 myter om barn och mat – har du koll på dessa?
  4. Fredagskvällens middag: recept som barnen kommer att älska
  5. Handla billig mat för veckan: Planera och spara med våra recept