Tips till dagarna du inte orkar laga mat

mamma som inte orkar laga mat

Är du jättetrött efter jobbet och känner inte för att ställa dig vid spisen och laga mat? Lugn, du är inte ensam, det är många som känner precis som du efter en lång och kanske utmanande arbetsdag. Loppi listar några alternativ när orken tryter.

Hämtpizza

Okej, vi vet inte det nyttigaste kanske men ibland måste man göra ett undantag. Hämtpizza går snabbt att beställa och det finns i många olika variationer. Klart på en smäck!

Thaimat

Någonting som är både gott och exotiskt det är thaimat. Ofta finns det i buffer och du kan välja och vraka bland dina favoriter. Kan vara lite starkt men rådgör med personalen för barnvänliga alternativ.

Sushi

En favorit hos många är att beställa hem sushi om man inte orkar laga sin egen  mat. Går att variera och kombinera på en massa sätt. Välj mellan tonfisk, vit fisk, krabba, räkor, lax eller avokado och andra vegetariska alternativ. Sushi är både mättande och gott!

Fish and chips

En gammal engelsk klassiker som också har kommit till Sverige är fish and chips. Lättlagat eller lätt att beställa och det smakar riktigt gott!

Alternativ till hämtmat

Om man nu inte vill ge sig ut och beställa mat då? Det finns bra halvfabrikat att ha hemma som man bara kan slänga in i micron eller i ugnen ifall man känner att orken inte finns där just idag.

Chicken nugget med pommes

Ta fram en plåt, lätt nuggets och pommes på plåten och låt ugnen sköta jobbet en halvtimme!

Pizza från affären

En vanlig livsmedelsaffär brukar ha gott om varianter av olika slags pizzor att välja på. Sätt in i ungen ca en halvtimme och vips, så har du en klar pizza!

Pytt i panna

Se till att ha ett paket pytt i panna i frysen/kylen som det bara är att värma i stekpannan eller i mikron. Snabbt, gott och väldigt lättlagat!

Nu hoppas vi att du fått en del matnyttiga tips när orken tryter!

Läs också

  1. 10 enkla middagstips som barnen kommer gilla
  2. Fixa fikat på nolltid!
  3. 3 tips som gör vardagen LÄTTARE för en trött mamma
  4. 10 konstiga saker vi ALDRIG skulle göra - innan vi blev föräldrar
  5. 10 tips för en bättre familjeekonomi - spartipsen du inte har råd att missa