FÖRÄLDRARNA: ”Så mycket godis ger vi barnen på Halloween!”

FÖRÄLDRARNA: Så mycket godis är lagom till barnen på Halloween

Halloween närmar sig med stormsteg, och som vid många andra högtider gillar vi att fira med godis. Men hur mycket är okej att ge barnen? Och NÄR är det egentligen man ska gå bus eller godis? Vi frågade föräldrarna!

Foto: Emily Ödmark

Inget drar väl igång debattföräldrar emellan som godis och socker? Under Halloweenveckan ökar lösgodisförsäljningen med 11% i Sverige jämfört med andra veckor* vilket såklart påverkar även barnfamiljerna. Hur mycket godis är egentligen lagom att ge till barnen, både under vanliga veckor och nu under Halloween? Och NÄR är det man ska skicka ut barnen på bus eller godis om man nu vill det? Vi kollade läget med våra influencers.

 

Angelica Lagergren: ”De får fem godisar var”

Hur mycket godis ger du dina barn? Jag brukar ge båda barnen typ fem godisar var. Det brukar räcka! Alice, 3 år, äter sällan upp allt, men Philip, 2 år, ber nästan alltid om mer. Alice är mer för att leka med godisarna…
Går dina barn bus eller godis i år? Mina barn är så små så de kommer inte att gå trick or treat. Jag har liiite svårt för det där med att gå och knacka på dörrar och be om godis. Jag gjorde det ju själv som barn, men jag vet inte. Det känns osäkert? Jag skulle nog vilja gå med mina barn då. Man vet aldrig vad det finns för galningar.

Läs också: ”10 enkla tips för ett roligt Halloweenkalas”

 

Nadja Mayr: ”När Hollie blir äldre kan vi busa med grannarna vi känner”

Får Hollie äta godis? Hollie är bara 1,5 så inget godis till henne men hon kan få en glass eller torkad frukt som mys.
Kommer ni gå bus eller godis i år? Hollie är ju för liten även för det, men vill hon gå när hon blir äldre så får väl vi gå med henne, men bara till de grannar vi känner lite, känns säkrast.

Läs också: ”Socker gör barn hyperaktiva – stämmer det verkligen?”

 

Amanda Pahani: ”Godis får vänta!”

Har ni introducerat godis för Chloé? Nej, hon är bara 14 månader så det får vänta, att gå bus eller godis känns hon också för liten för!

 

Jessica Lagergren: ”Elsa är inte så förtjust i godis”

Ger du Elsa godis? Elsa är inte så förtjust i godis så hon äter det väldigt sällan. Jag har köpt hem torkad/ugnsbakad frukt som hon brukar få till fredagsmyset. Det och popcorn går verkligen hem hos henne.
Kommer ni gå bus eller godis i år? Elsa kommer inte gå någon trick or treat i år. Hon är för liten för det tycker jag.

Läs också: ”9 nyttigare kvällssnacks”

 

Gabriella Joss: ”Jason får äta allt vi äter”

Ger ni Jason godis? Jason får äta allt som vi äter. Äter vi godis och han är med så får han smaka lite men det är inte så ofta vi köper hem det. Vi har inga speciella dagar för att äta godsaker utan det gör vi när vi känner för det. Ibland en onsdag eller en måndag. Det måste inte vara lördag för att vi ska äta något gott här hemma.
Kommer ni gå bus eller godis? Han är nyligen fyllda två år så för oss blir det inget sådant i år. Jag är inte så mycket för Halloween själv så vi får se hur det kommer att se ut åren framöver med det. Tror inte jag kommer ordna så att han får gå runt och göra sådant om han inte ber om det själv

 

Ditte Svanfeldt: ”Vi kan ge en klubba efter sjukhusbesök oavsett vilken dag det är”

Brukar ni ge barnen godis? Jullis äter godis på lördagar men ofta vill hon inte ha… Vi köper lördagsgodis men äter bara några stycken. Hon gillar mer frukt, bär och chips. Della får också äta på lördagar men i bland får hon en klubba efter sjukhusbesök oavsett vilken dag det är.
Blir det något bus eller godis i familjen i år? Nej, Jullis vill inte längre och Dellis är på sjukhuset då. Duni är för liten ännu.

Läs också: ”Behöver du utklädningsinspo till Halloween? Kika här!”

 

Therese Wickman: ”Barnen kommer gå bus eller godis, men vilken dag?”

Brukar du ge barnen godis? Ellah och Kidh gillar godis men vi har dragit ner på den biten och har för det mesta frukttallrik på lördagar istället, vilket de gillar betydligt mer. Dock kring högtider så som jul, påsk och halloween blir det godis.
Kommer ni gå bus eller godis? Ellah & Kidh har gått det de senaste åren och kommer förmodligen gå i år igen, dom gillar att klä ut sig. Tror det blir nu på lördag i så fall? För visst är Allahelgona-helgen inte samma som Halloween? Snurrigt det där!

 

MISSA INTE! Lästips, igenkänning, parent hacks och grymma erbjudanden – häng med oss på Facebook!

 

Emily Ödmark: ”Vi kör på lördagsgodis!”

Får dina barn äta godis? Både Noelia och Junielle får lördagsgodis! Veckan höjdpunkt tydligen, haha, men de väljer oftast någonting litet, kinderägg, en tablettask eller plockar bara några stycken godisar i en påse från lösviktsgodishyllan!
Kommer ni gå bus eller godis? Mina barn kommer inte gå i år, de är bara 2 och snart 4 år, tycker de är för små! Hade dem däremot själva velat gå så hade de fått gå till närmsta grannarna och med mig tätt bakom! Vi kör utklädningsmys hemma istället!

*Källa: Undersökning genomförd av undersökningsföretaget GfK Norm på uppdrag av N!ck’s

Läs också: Det nyttiga godiset Wellibites

Läs också

  1. Halloweenpyssel att göra på förskolan eller hemma
  2. Halloweenkalas med barnen? 10 enkla tips för ett roligt och lyckat kalas
  3. 17 tips på saker att göra med barn när du vabbar