De namnen fick flest nyfödda 2017 – senaste listan!

De namnen fick flest nyfödda 2017 - senaste listan

Alice och William ligger i topp när Statistiska centralbyrån listar vilka namn flest föräldrar valt åt sina nyfödda barn under 2017. Spana in hela listan på de 100 vanligaste namnen hos Vimedbarn.se!

Varje år listar Statistiska centralbyrån de 100 namn som flest nyfödda tilldelats under året som passerat. Statistiken framställs ur SCBs register över totalbefolkningen. Vissa namn väljer olika familjer att stava på olika sätt, men då väljer SCB ut den vanligaste stavningen och slår samman det med andra stavningar av samma namn på listan. Exempelvis har Vilma och Wilma samma plats på listan.

Läs också: ”12 barnnamn som inte godkänts av Skatteverket”

Alice och William heter flest nyfödda

Namnet Alice har varit en populärt namn bland nyblivna föräldrar i flera år. Det kom in på tio-i-topp-listan redan år 2005 och i år är det sjätte gången namnet toppar listan som det mest valda flicknamnet under året som gått. På killsidan hittar vi ett om möjligt snäppet mer poppis namn – nämligen William – som fått förstaplatsen på listan över mest populära pojknamn hela sju gånger.

Läs också: ”Så förbereder du ditt barn för syskon – 5 tips”

I år har det även dykt upp flera nya namn på listan, som inte varit på topp 100 innan. Namnen som ökat mest 2017 är Maryam på flicksidan och Matteo på pojksidan. Även namn som Hedvig, Mira, Zoey och Idun kvalade in på listan över flicknamn i år för första gången, och pojknamn som Leo, Vide och Neo. Några av namnen som fick lämna topp 100-listan var Adele, Nathalie, Emmy, Edward, Rasmus och Mio.

Ligger ditt barns namn på topplistan?

På vår systersajt Vimedbarn.se hittar du hela listan över de 100 vanligaste namnen som flickor tilldelats under 2017, och de 100 vanligaste namnen som pojkar tilldelats under 2017. Inom parentes på listan hittar du även förra årets placering så att du kan jämföra om namnet ökat eller minskat i popularitet. Är ditt barns namn med på listorna, eller har du valt ett mer ovanligt namn? Spana in listan över de 100 mest populära barnnamnen här!

Källa: SCB

Läs också

  1. Push-present? 10 fina tips till den nyblivna mamman
  2. 15 aha-upplevelser du får när du skaffar barn
  3. 5 myter om potträning (hur många har du gått på?)