8 lärorika appar för små barn – föräldrarna tipsar!

8 tips på appar för små barn

Vill du också känna dig trygg med att ditt barn få en trygg och lärorik stund vid skärmen? Eller tycker du bara att det är svårt att hitta rätt i djungeln av appar som erbjuds i paddans appbutik? Då har vi lösningen här. LOPPIs influencers tipsar om 8 bra appar för små barn.

Trots att det numer är väldigt vanligt att små barn tillbringar tid vid skärmar känner många föräldrar oro och osäkerhet kring vad barnen får för intryck vid sina skärmar. För att säkra att ens barn får ut något bra av skärmtiden är det viktigt att börja med att presentera bra material för barnen, och trots att det är en djungel att hitta rätt finns det ett stort utbud av kvalitetsappar idag. Vi på LOPPI frågade runt bland våra influencers för att få de bästa tipsen på appar till små barn just nu!

Läs också:Psykologerna: Så gör du barnens skärmtid till något bra!”

Appen Bolibompa passar små barn upp till 5 år

Bolibompa

Dyk in i Bolibompa-Drakens värld och ta del av roliga spel som passar de minsta. I appen går det även att se Bolibompa-avsnitt. Innehållet är tänkt att vara pedagogiskt, och testas enligt tillverkaren på förskolebarn och utvecklas löpande.

Ålder: Passar för barn upp till 5 år

Pris: Gratis

LOPPIs mat- och bakbloggare Linnéa Seidel om Bolibompa-appen: ”Ingen reklam som poppar upp, du kan ställa in hur länge barnen får leka och titta och det finns massor av saker för barnen kan hålla sig sysselsatta med en stund. Min Isac som är 3 år tycker det är en himla bra app!”

I Babyloonzappen finns alla populära sånger

Babyloonz TV

Babyloonz TV vill erbjuda en trygg miljö för små barn. Allt material är framtaget tillsammans med förskolepedagoger, är könsneutralt och fritt från våld. Här bjuds det på massor av musik, både populära barnvisor och sånger som är unika för Babyloonz – som den populära Borsta tänderna-sången. Här finns också pekböcker och utbildande barnprogram.

Pris: 65 kr.

Ålder: Upp till 5 år.

Claudia Galli Concha om appen: ”Babyloonz filmer och spel är så fina och väldigt barnvänliga och samtidigt pedagogiska.”

Johanna Kajson om appen: ”Babyloonzappen är guld och den går varm här hemma med alla sånger och filmer som man kan ladda ner offline.”

I Jarambas app finns både spel och film.

Jaramba

Här finns film, spel och aktiviteter i hundratal! Det finns avsnitt för att öva på bokstäver och siffror, och även avsnitt för den som vill fokusera på en känd favoritkaraktär eller ett specialintresse. Appen uppdateras med nytt material varje månad, och är en prenumerationstjänst.

Pris: Från 49 kr/månaden (första månaden gratis).

Ålder: Upp till 5 år.

 

I Barnkanalens app kan du streama massor med barnprogram

SVT Barnkanalen

Barnkanalen-appen är som en playtjänst med alla program och serier som visas på Barnkanalen. Totalt finns hundratals timmar med tv för småttingar!

Ålder: Enligt tillverkaren 6-8 år, men LOPPIs utsända vittnar om många betydligt mindre barn som uppskattar appen.

Pris: Gratis.

Jessica Lagergren om appen: ”Elsa älskar den här appen!”

Nadja Mayr om appen: ”Hollie är så liten och använder inte så många appar ännu, men hon gillar att titta på Pippi Långstrump och Biet Maya i Barnkanalens app!”

Therese Wickman om appen: ”Trots utvecklingen är jag fortfarande lite emot att barnen sitter vid paddan, men då och då – speciellt tidiga morgnar – brukar de se på film i Barnkanalens app.”

Appen Tittut för småbarn är en rolig pekbok för små barn

Tittut för småbarn

I Tittut för småbarn erbjuds som animerade pekböcker där barnet för ”knacka på” i olika miljöer för att upptäcka olika djur, fordon och ljud. En begränsad del av appen är gratis, och blir man sugen på mer kan man göra köp inuti appen för att låsa upp alla spel.

Pris: Gratis (begränsad)

Ålder: 1-3 år.

Amanda Panahi om appen: ”Den här spelar Chloé!”

Besök Pippi Långstrump och Villa Villerkulla i Pippi Långstrump-appen!

Pippis Villa Villerkulla

I Pippis Villa Villerkulla får du besöka Pippi Långstrumps mytomspunna villa tillsammans med Pippi själv, Tommy och Annika. I huset erbjuds flera spel som exempelvis att klä på karaktärerna olika outfits, baka kakor och göra musik. Totalt finns 20 spel och aktiviteter i appen.

Pris: 40 kr.

Ålder: Upp tilll 5 år.

LOPPIs influencer Jessica Lagergren om appen: ”Elsa älskar även den här appen!”

I Sago Mini World finns flera prisbelönta spel för barn

Sago Mini World

Sago Mini’s appar är designade för förskolebarn över hela världen. De är baserade på barns naturliga nyfikenhet och skapade för att trigga fantasin och för att uppmuntra uppfinnelserikedom. Den nya appen Sago Mini World ger tillgång till hela utbudet av prisbelönta spel, på en barnvänlig plats.

Pris: Gratis i 7 dagar.

Ålder: 2-5 år.

I Stadens hjältars TV-app finns många roliga musikvideos

Stadens hjältars film-app

Som en liten minibio som erbjuder över tio timmars barnfilm och flera spel. Allt bygger självklart på den populära barnserien Stadens hjältar! Tre filmer, två musikvideos och fyra spel är gratis, för att få tillgång till resten måste man göra köp inuti appen.

Pris: Gratis (begränsat)

Ålder: 2-6 år.

Johanna Kajson om appen: ”Att spela Memory och lägga pärlplattor i Stadens hjältar-appen är poppis här hemma!”

Semester kan innebära sol, bad, äventyr, ledighet. Men tyvärr kan det också leda till bråk. Har du och din partner glidit ifrån varandra? Ta en titt i videon hur ni får tillbaka gnistan.

Läs också

 1. Så påverkas ditt barn av skärmtid
 2. Minska barnens skärmtid: 8 användbara tips
 3. Psykologerna: "Så gör du barnens skärmtid till något bra"
 4. Logopeden tipsar – 4 bra och utvecklande appar till dina barn

5 kommentarer

 1. Sofie skriver:

  Era tips är så himla bra!

  1. LOPPI skriver:

   Så kul att du tycker det! 🙂

 2. mdminhazhossain skriver:

  I am really impressed by your blog. Your blog article is very informative and helpful.

  Thank you for sharing your valuable information.

  What a beautiful article. With beautiful words.

  People sometimes fall in love with ideas because they fall in love with beautiful words.

  Thanks again for this beautiful and rare article.

  Read my article: Best educational games for children 2019

 3. Johan skriver:

  Hej!

  Jag tänkte bara tipsa om lek-och-lär-appen Bubbla! som går ut på att lära sig att stava till olika ord genom att panga bubblor med olika bokstäver i, och försöka göra det i rätt ordning så att ordet blir komplett. Då blir ordet först bokstaverat med ljud, och därefter uppläst samtidigt som barnet får se ett foto av det ordet betyder.

  Bubbla! är utvecklat helt ideellt och utan vinstintresse. Jag som gjort appen har själv en son som precis fyllt fem, och jag uppskattar inte alla appar och spel fyllda med olämplig reklam som finns därute. Därför ville jag erbjuda en utvecklande och rolig app för barn som är intresserade av ord och bokstäver, med förhoppningen om att det hjälper dem på sin resa mot ett livslångt läsande. Jag vet att min son gillar att Bubbla! i alla fall, och min förhoppning är att fler ska gilla appen 🙂

  Bubbla! finns till iPhone, iPad och Android. Nedladdningslänkar finns på prulfat.com.

 4. Barnappar skriver:

  Har du testat HejAlbert eller Zcooly? Tycker dom är superpedagogiska! 🙂
  Har testat och recenserat dom 🙂
  https://barn-appar.se/zcooly/
  https://barn-appar.se/hej-albert/

Visa kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.