5 tillfällen då du får säga till någon annans barn

Får man tillrättavisa någon annans barn och säga ifrån om hen gör något du inte tycker är okej? Åsikterna i denna fråga är förmodligen lika många som familjer men vi har listat 5 tillfällen då du definitivt får säga till ett barn som inte är ditt eget.

1. Syrrans unge leker Picasso på din nytapetserade vägg

Nej det är inte gulligt att barnet ritar gubbar på väggen, inte ens om det är barnets första huvudfoting vill du se den på din nytapetserade vägg. Läge för att säga STOPP!

2. Grannens barn leker inte nudda mark i ditt vardagsrum

Alla får ha olika regler hemma hos sig men vill du inte att ditt vardagsrum ska förvandlas till en lekpark så är det helt okej att säga det. Förmodligen finns det en bättre lämpad plats för lek än just i dina soffor.

Läs också: 7 goda och snabba snacks att ha i skötväskan

3. Barnens kusiner gör en runsten av din bil

Att se små fingrar nära en bil parkerad på en grusgård kan göra vem som helst nervös. När barnen sedan har gruset i händerna och ristar in gubbar i lacken får du med all rätt skrika NEEEJ och tala om för barnet att så gör man INTE.

4. Kompisens högsta dröm är att bli frisör och övar det på sin lilla bff

Många barn finns det som drömmer om att bli frisörer. Men att öva på varandra är kanske inte varje förälders högsta dröm. Helt ok att säga ifrån när denna mardröm inträffar.

5. När katten blir en bobbycar

Barn som lever med djur lär sig ganska snabbt att man kan gosa och leka med dem, på djurens villkor. Men när barn som inte är vana vid djur dyker upp kan det lätt hända att katten blir festens höjdpunkt och det kanske är mysigt tills katten används som häst eller någon form av bobbycar.

Läs också: Är det ok att uppfostra andras barn?

Foto: TaliV / Shutterstock