Mat till resan – 7 goda och snabba snacks att ha i skötväskan

Mat till resan - 7 goda och snabba snacks att ha i skötväskan

Ska ni ut och resa med barnen? Se till att ni har packat smart så att ni får behålla glada miner hela – eller åtminstone större delar av – resan. 7 tips på goda och snabba snacks för både stora och små hittar du här!

För många av oss innebär sommaren fler förflyttningar än vanligt. Det kanske ska åkas tåg till släkten långt borta, bilas till lantställen eller till och med flygas till ett helt annat land? Oavsett vart ni ska är det bra att ladda skötväskan som gör resan lättare för barnen – och därmed även för er föräldrar. För att ni ska få hålla en jämn blodsockernivå genom resan hittar du här tips på goda och snabba snacks att ha ladda upp med i skötväskan!

Läs också: ”6 recept till picknicken”

Plättar

Det här mellanmålet går att göra ambitiöst – genom att ställa sig och steka plättar dagen innan – eller komma åt via genvägen genom att köpa färdiga plättar i mataffären. Oavsett är det smart att skippa sylten för mindre kladd i bilen!

Raw food-bollar

Innehåller en massa mättande nyttigheter och smakar som godis – samtidigt som de inte kan smälta. Perfekt! Recept på Linnéas skafferis energibollar hittar du här.

Fruktbitar

Tärna och skiva frukt hemma, och ta bort skalet om dina barn föredrar frukt utan skal. Proppa en låda full med fruktbitarna och servera vid behov! Tips: Låt fruktlådan ligga nära en kylklamp så håller sig frukten svalkande god!

Läs också: ”9 tips för att få barnen att leka utomhus i sommar”

Smörgåstärningar

Gör barnresornas motsvarighet på afternoon tea-snittar! Gör enkla dubbelmackor med barnens favoritpålägg. Skär upp i gulliga tärningar och förvara i en burk. Gott och mättande!

All dryck i nappflaska eller tät pipmugg

De lite ”större” barnen kanske protesterar, men så länge du kan få dem att dricka sina drycker ur nappflaska eller pipmugg under resans gång kommer du vinna på det. Det spelar ingen roll att både klämmisar och festisar ska vara designade för att passa barn – de läcker hit och dit ändå! Och minsta möjliga kladd gör alla (föräldrar) glada.

Majskakor

Vill du få barnen att känna att de nästan får kalasa på chips? Då ska ni köpa med er majskakor till resan! Det finns flera olika varianter med olika smaker. Ja, det blir smuligt, men barnen kommer vara nöjda.

Läs också: ”3 vanliga semesterbråk – så löser ni dem!”

Lunchalternativ

När ni inte vill stanna och köpa alla måltider på olika hamburgerkedjor är ett bra alternativ att baka och ta med sig minipajer. Linnéas skafferi bjuder på recept på goda minitacopajer här.

OBS! Tänk på att alltid ha uppsikt på små barn när de äter då det finns risk att de sätter i halsen.

Läs också

  1. 14 livsviktiga tips till dig som bilar med barn i sommar
  2. 25 roliga saker att göra utomhus med barnen
  3. 10 favoriter till utflykten