4 fina designtips på IKEAs barnkök

Barnrumsinspo- 4 varianter av ikeakok

Modernt och mönstrat eller piffigt puderrosa? IKEAs barnkök går att kombinera i mängder. Våra bloggare delar med sig av små enkla tips på hur du kan bygga det perfekta IKEA-köket för just ditt barn.

 

emily - ikeakok

Piffigt och personligt barnkök

Hemma hos Emily Ödmark, som driver bloggen Emilys liv, har man genom att vitmåla träytorna och klä in arbetsbänken i marmorliknande dekorplast fått en ny modern tappning på ett annars ganska vanligt barnkök från IKEA. Med mindre klumpiga handtag och knoppar som fått symbolisera ugnsknoppar har det lilla barnköket fått sig en rejäl förvandling. Även metalldelarna har fått sig en skjuts genom att sprayas med blänkande kromfärg. Genom att bygga ut IKEA-köket med extra hyllor och ytterligare en arbetsyta i samma tema har köket blivit ett café – med dubbelt så mycket plats för godsaker. En disk med texten ”Noelias café” gör det lilla barnköket extra personligt! Se fler bilder från renoveringen här.

Läs också: ”5 mysiga barnrum att inspireras av”

therese - ikeakok

Kreativt och kul inredning av IKEAs barnkök

Therese bloggar under namnet Villa Skogshuset och hemma hos henne är rosa och vita ytor ledorden för IKEAs barnkök, vilket plötsligt får det att kännas betydligt mer inbjudande! Gulddetaljer i form av knoppar och handtag ger barnköket en modern touch. Varför inte skriva en liten text på köksluckan för att göra det ännu mer personligt? Komplettera ditt IKEA- kök med en liten matchande menytavla som är lätt att byta ut! Vi älskar kreativiteten! Se fler bilder från bloggen här!

Läs också: ”Så vårstädar du uteplatsen – 10 tips”

 

Susan-ikeakok

 

Bygg ett modernt marockanskt minikök

Hemma hos Susan, som driver bloggen Interior by Susan, går IKEAs barnkök i gråa och guldiga toner. De tidigare silverfärgade metalldelarna har blivit sprayade med guldfärg och intrycket direkt mer modernt. Supersnyggt! Även kökets inbyggda vägg har fått sig en rejäl uppiffning tack vare det marockanska kaklet i svartvitt. Det går ju inte annat än att älska mönster! Bänkskivan har blivit klädd i dekorplast för att efterlikna marmor – och det gör ju så stor skillnad. Bordets ovansida fungerar både som hylla och förvaring med leksaker och låtsasglassar.

Läs också: ”Vill du ordna finaste kalaset? Här är Emilys bästa barnkalastips!”

camila - ikeakok

 

Livligt och lekfullt barnkök

Camila Sharro bloggar under namnet Familia del sol och har slagit på stort med både marmorbänk och rosa- och vitmålade ytor. Med nya nättare handtag och ugns-knoppar skapar du enkelt ett livligt och lekfullt barnkök från IKEA. Men inget minikök är väl komplett utan mat? Här trängs tillbehör som cupcakes, kakor, pizza och en brödrost som gör att det finns mycket att pyssla med för de små – och vem blir inte sugen på en cupcake i detta urgulliga barnkök? Wow, tänk vad man kan göra med ett simpelt IKEA-kök.

Läs också

  1. 11 morgonrutiner som gör dig mer motiverad
  2. 10 sätt att handla miljösmart till familjen
  3. 15 saker du kan göra för att få ditt barn att le idag