6 saker att tänka på när du inreder barnrummet

Loppis redaktör ger sina bästa tips på vad man kan tänka på för att lyckas i barnrummet.

1. Hitta ett tema

Det blir lättare att inreda om du utgår från ett tema. Vad gillar ditt barn att göra? Vad är återkommande på önskelistan?  Regnbågar, bilar, rymden, havet är exempel på roliga teman att jobba med. Välj sedan ut två basfärger som går hand i hand med temat.

2. Satsa på fin förvaring

Foto: Pinterest
Det ska vara enkelt att leka och enkelt att städa upp. Lägger därför lite extra krut på att hitta fin och funktionell förvaring. Det finns en uppsjö av korgar och förvaringslådor. Vill du ha det stilrent kan du förvara dessa i garderober. Ett fint sätt att lösa förvaringen är att måla om en gammal byrå eller fynda ett skåp på loppis. Måla i en av de basfärger du valt till rummet.

3. Spjälsäng är ett viktigt val

Att välja säng till barnrummet är viktigt. Dels för att det är en relativt stor möbel i barnrummet, men också för att dess funktion är så viktig. Ju bättre bebisen sover, desto bättre sover också du. Det är alltså värt att investera i en riktigt bra spjälsäng.

Denna populära variant kommer från Stokke och finns i många utföranden. Den tar lite plats, är väldigt snygg, går lätt att flytta på (exempelvis rulla in i ett annat rum under natten) och har en höj- och sänkbar sängbotten med allergitestad skummadrass.

Sugen på att klicka hem den? Stokke Sleepi Mini spjälsäng finns att köpa här för 4 395 kronor.

4. Inget showroom

Det är lätt att låta sin egen estetik ta över och glömma bort vem rummet egentligen är till för. Vad gör en tråkig plastleksak om det gör en liten person lycklig? Det viktigaste är att rummet blir mysigt, ombonat och med plats för lek och drömmar.

5. Maxa med kuddar och textilier

Foto: Pinterest och garbo&friends

Go nuts när det kommer till textiler. Skapa en läs- och myshörna med hjälp av madrasser och kuddar i olika format och mönster. Gör sängen till en hemlig koja med himmelsäng och ett hav av kuddar.

6. Tapeter gör hela skillnaden

Foto: Boråstapeter/Newbiekollektionen

Om du bara ska tapetsera ett rum så är det barnrummet! En tapet sätter prägel på hela rummet och gör det både enklare och roligare att inreda. Väl gärna en som funkar lika bra för babyn som sexåringen så slipper ni tapetsera om efter bara ett par år.