Budget, mellan eller lyx? Vilken spjälsäng väljer du?

Att välja spjälsäng handlar såklart om tycke och smak. Men är en dyrare säng nödvändigtvis bättre och hur funkar det med säkerheten när prislappen är lägre?

En fin spjälsäng är en viktig inredningsdetalj som kan vara kul att lägga lite extra pengar på, men hur mycket är värt att spendera och vad får man för sin investering. Vi har valt ut våra favoriter i kategorierna budget, mellan och lyx!

Budget

Spjälsängen Sundvik från Ikea är ett riktigt fynd om ni frågar oss. Foto: Ikea

IKEAs utbud av spjälsängar är populära i budgetkategorin. SMÅGÖRA för 799 kronor är en klassisk variant med fasade kanter och rundade hörn. Den uppfyller alla säkerhetskrav så det du möjligtvis gör avkall på är kvaliteten och tiden den tar att bygga ihop. SUNDVIK kostar ett par hundralappar till (995 kronor) och har något mer utarbetade detaljer. Dessutom är den höj- och sänkbar. En annan fin budgetvariant är INGARÖ från Brioägda Carena. Den finns i grå och vit och kostar 1499 kr.

Här hittar du alla spjälsängar från IKEA.

Mellan

Spjälsängen Lukas i mix av nordisk björk ,t.v, och Lux i mörkgrå. Båda från Troll. Foto: Troll

I mellanprisklassen finns spjälsängen Lux från svenska Troll, lackad i en fin mörkgrå nyans. Färgen som används är vattenbaserad, miljövänlig och svensktillverkad. Sängen  har reglerbar långsida, så kallad dropside, vilket är väldigt praktiskt när du ska lägga eller ta upp barnet.

Här hittar du den för 1 799 kr.

Lyx

En riktig designdröm är den här sängen från danska Sebra. Foto: Pinterest

Vi alla vet att dansk design bibehållit sin stilsäkerhet på modehimlen under en lång tid. I kategorin spjälsängar erbjuder det danska märket Sebra den klassiska och lyxiga Junosängen från 1940-talet som nu går under namnet Kili. Sebra har moderniserat sängen genom att de har adderat en justerbar botten men bibehållit designen med rundade hörn och avtagbara sidor. Prislappen är därefter: 8 095 kronor.

Den unika designen och genomarbetade komforten hos Stokke är många beredda att betala lite extra för. Foto: Stokke

Det norska företaget Stokke AS har sedan länge satt ergonomi och hållbart material i centrum. Det märks tydligt i deras produkter där spjälsängen Sleepi, 4 399 kronor, blivit något av en trendkomet. Med dess innovativa och avskalade design består sängen av många smarta funktioner som låsbara svänghjul och justerbar botten.

Lycka till med att hitta din favorit!