Trillar vantarna av? 4 tips hur du får vantarna att sitta kvar!

när vantarna trillar av

Den här artikeln innehåller reklamlänkar

Hur får du egentligen vantarna att sitta kvar på barnens händer under tiden de är ute antingen hemma eller på förskolan? Det är inte alltid det enklaste men här listar vi de bästa tipsen för att lyckas ha vantarna kvar på så barnen slipper kalla händer!

1. Välj en vante i rätt storlek

Det är så lätt att köpa vantar som är lite för stora för att de ska kunna passa under en längre tid. Men en större vante sitter lösare och kommer därför lättare kunna ramla av eller kunna tas av. Välj rätt storlek från början så har du bästa förutsättningen för att vantarna ska sitta bra.

2. Vantar med snöre

De klassiska vantarna med ett snöre som sitter i båda vantarna och som går bak i ryggen är ju alltid ett säkert kort för att få vantarna att inte försvinna och ramla av. Om de tas av eller ramlar av så kommer de hänga kvar i armen och vara lättare att få på igen!

Här kan du köpa vantar med snöre

3. Vantar med kardborre

Eller så köper du ett par vantar med kardborre som kan dras åt. Då sitter de mycket bättre på handen när man kan spänna åt med kardborre då det blir bästa möjliga passform.

Här kan du se ett par vantar med kardborre

4. Ta på vantarna först

Ta på vantarna först och jacka eller overallen sedan. På så sätt sitter vantarna mycket bättre redan från början än att de ska tryckas på efteråt och sitta ovanpå jackan/overallen.

Låt barnen vara delaktiga vid inköp

Det är alltid roligare med vantar om de fått vara med och bestämma vilka vantar de vill ha från början. Visa till exempel vantar i barnets favoritfärg eller med något roligt mönster så blir det genast roligare att ha på sig vantar kan jag lova!

Kom ihåg att skriva namn på vantarna

Om olyckan är framme och vantarna försvinner, glöm då inte att namna vantarna innan första användningen så kanske de kan hitta tillbaka till er igen och du slipper köpa nya!