Vad betyder <3?

vad betyder

I dag har de flesta full koll på olika tecken som används på internet, så som smileys och liknande. Senaste åren har dock emojis tagit över allt mer, vilket gör att alla kanske inte känner till tecken som användes innan dessa. Har du funderat över vad <3 betyder? Det får du veta här.

Vad betyder <3?

Det här är helt enkelt ett hjärta, som består av ett tecken och en trea. Det som gör att det kan vara svårt att se att detta är just ett hjärta är det faktum att hjärtat inte är upprätt, utan det är ett liggande hjärta. Detta kan användas i många olika situationer, till exempel för att visa att man älskar någon eller något. Det kan användas tillsammans med orden ”Jag älskar dig” eller istället för dessa ord, men även för att förtydliga att man gillar en viss maträtt eller något helt annat.

Andra betydelser

Även om detta tecken används som ett hjärta, så finns det förstås även en matematisk tolkning av detta, som du kanske redan har räknat ut. Det kan betyda mindre än tre, eller tre och mindre, då det är en trea som föregås av en pil som pekar tillbaka. Detta kan man alltså se som ”under tre” eller liknande, förutsatt att det handlar om matematik. Om någon däremot skriver ”Ta hand om dig <3” eller liknande, då är det förstås mer troligt att personen använder dessa tecken som ett hjärta. Detta har vi också gjort i många år, så det självklara i dag är att detta står för ”hjärta”.

Artikelbild: Envato.com

Läs också

  1. 10 saker småbarnsföräldrar gör som förtjänar medalj
  2. 10 konstiga saker vi ALDRIG skulle göra - innan vi blev föräldrar
  3. 10 misstag alla nybörjarföräldrar gör – känner du igen dig?
  4. 10 saker du borde gjort mer av innan barnen kom
  5. "Socker gör barn hyperaktiva" Stämmer det verkligen?