Nu kan du ansöka till Gift vid första ögonkastet 2023

gift vid första ögonkastet

Har du alltid drömt om att få gifta dig i tv, med någon du aldrig träffat tidigare? Det är kanske inte den vanligaste drömmen, men sedan Gift vid första ögonkastet började sändas har faktiskt ganska många hunnit göra just detta. Om du också är sugen på ett äventyr och ta en chans till kärlek, då ska du läsa vidare! 

Vad går programmet ut på?

I tittarfavoriten Gift vid första ögonkastet har experter till uppgift att matcha ihop människor som på pappret skulle kunna få ett lyckligt äktenskap tillsammans. Vanligtvis är det fyra par som sätts ihop, och dessa får sedan gifta sig med varandra – utan att ha träffats innan. I programmet följer man sedan dessa par under fyra veckor, där de reser iväg på bröllopsresa för att därefter komma hem och flytta ihop.

I slutet av experimentet, för detta kallas faktiskt för experiment, så får deltagarna avgöra om de vill fortsätta vara gifta eller ansöka om skilsmässa. Även om det väldigt ofta slutar i skilsmässa så har faktiskt ett flertal par bestämt sig för att fortsätta vara gifta, och några av dem är det än i dag.

När spelas programmet in?

Om du ansöker till programmet nu, och kommer med, så är inspelningen i sommar. Här gäller det alltså att ha möjlighet att styra om planerna för sommaren och göra plats för bröllop, bröllopsresa och samboskap med en främling.

Hur väljs deltagarna ut?

Inga matchningar i programmet är slumpmässiga, utan varje par sätts ihop av ett team med experter – psykologer och sexologer – som går igenom en stor mängd information om deltagarna för att kunna matcha personerna med bäst förutsättningar att få ett lyckat äktenskap. Hur gör de då detta? Jo, innan de blir matchade har de gått igenom ett stort antal tester och besvarat flera frågeformulär. Utifrån detta sätter experterna sedan ihop paren som passar bäst ihop.

Hur ansöker man till programmet?

Om du är sugen på att ansöka till programmet så finns det möjlighet att göra det nu. För att ansöka, eller närmare bestämt ha chans att komma med, så måste du vara minst 18 år och du får inte ha några barn under 18 år. När du ansöker får du besvara frågor om hur länge du varit singel, varför du söker kärleken och liknande. Du kan läsa mer och ansöka här! 

Läs också

  1. Nu kan dina barn söka till Wild Kids 2023
  2. 10 barnvänliga skidorter
  3. Wild kids 2023 – alla deltagare
  4. KUL GUIDE: 10 roliga hotell i Sverige för barn
  5. Bad och camping: Bäst camping med pool i Sverige