Snittar nyår – 10 ursmarriga idéer

Snittar nyår

Är du redo att välkomna det nya året med stil och smak? Loppi presenterar här de perfekta snittarna för en minnesvärd nyårsfest! Vi har sammanställt en lista med tio utsökta snittar som garanterat kommer att imponera på dina gäster. Oavsett om du planerar en stor fest eller en liten middag, är dessa snittar det perfekta sättet att säga adjö till det gamla och hej till det nya.

Tilltugg nyår – 50 goda idéer

10 snittar till nyårsmiddagen

  1. Laxtartar på rostat rågbröd – Tärnad lax blandad med dill, citronskal, och en klick crème fraîche, serverad på en skiva rostat rågbröd.
  2. Räkor med avokado på crostini – En klassisk kombination av räkor och avokado på krispig crostini, toppad med lite lime och färsk koriander.
  3. Brie och päron på valnötsbröd – Krämig brie och tunna skivor av sött päron på en skiva valnötsbröd, garnerad med en droppe honung.
  4. Prosciutto och melon på spett – Ett enkelt men elegant spett med tunna skivor prosciutto och kuber av söt melon.
  5. Mini caprese-skewers – Cocktailtomater, små mozzarellakulor och färsk basilika på små spett, med några droppar balsamvinäger.
  6. Mini quiche med spenat och fetaost – Små, bakade quiches fyllda med en blandning av spenat och fetaost.
  7. Rostbiff och pepparrotscrème på pumpernickel – Skivor av rostbiff med en klick pepparrotscrème på en bit pumpernickel-bröd, toppad med en liten persiljekvist.
  8. Rökt ål med pepparrot på knäckebröd – En skiva rökt ål serverad på knäckebröd med en klick pepparrotscrème och dill.
  9. Gorgonzola och fikonmarmelad på kex – Krämig gorgonzola och söt fikonmarmelad på ett krispigt kex, en smakrik kombination.
  10. Bakad camembert med valnötter och tranbär på surdegsbröd – En liten bit bakad camembert på surdegsbröd, toppad med krossade valnötter och torkade tranbär.

Kommer du att bjuda på någon av dessa delikata snittar på nyår?

Förrätt nyår – 10 idéer

Är du sugen på mer ordentliga förrätter till nyår? Här är 10 klockrena idéer på förrätter till nyårsmiddagen.

Artikelinspiration: BBC Good Food

Foto: Unsplash