Slå in julklappar på ett fint och kreativt sätt – så lyckas du 

Svåra former som flaskor, skålar, leksaker och vinflaskor kan vara riktigt knepiga föremål att slå in. I denna artikel kommer du få en massa inspiration och tips på hur du kan slå in de allra svåraste klapparna. Hoppas du finner inspiration till att slå in julklappar på ett fint och kreativt sätt!

Du behöver sällan köpa in nya hjälpmedel för att slå in julklappar. Har du ingen tejp hemma fungerar lim eller paketsnöre lika bra. Lite längre ner i artikeln tipsar vi även om vad du kan använda som omslagspapper. Försökt att ta vara på det du har hemma istället för att köpa nytt. 

Tips på omslagspapper som du garanterat har hemma

Hoppa över att köpa omslagspapper i år. Vad har du hemma som du kan tänkas använda? En gammal kartbok och dess sidor fungerar utmärkt som omslagspapper. Likaså en gammal notbok, barnbok eller en tidning. Eller varför inte gå till kökets lådor och titta vad du kan hitta. Folie, bakplåtspapper och tårtpapper kan man göra mycket fint med.

Slå in julklappar med svåra former

En klapp med ojämn form kan vara riktig svår att slå in om man inte har hjälpmedel som wellpapp eller kartong. Lägg den julklappen i en övergiven kartong och slå in med valt omslagspapper. En vinflaska kan du till exempel vira in i wellpapp eller textil innan du slår in den med ditt valda julpapper. Andra svåra former att slå in kan vara hårprodukter och skönhetsprodukter. Dessa gör sig finast i en presentpåse.  

Tortoon/Shutterstock

Gör din egen presentpåse

En egen presentpåse gör man lätt och fint med hjälp av en brun miljöpåse. Vik ihop den översta delen och häfta ihop. Pryd påsen med vackra band och en namnlapp. Billigt, miljövänligt och väldigt vackert. Med detta enkla knep kan du slå in julklappar på ett fint och kreativt sätt på nolltid. 

Istället för inslagspapper

Varför inte använda ett fint gammalt tyg eller en sjal som inslagspapper? Det blir dessutom mycket lättare att slå in svåra former om du använder tyg istället för krångligt papper.

Shyntartanya/Shutterstock

Slå in julklapparna på ett fint och kreativt sätt

För att göra julklapparna ännu mer personlig kan du ta fram din kreativa sida. Skriv ut foton och fäst på paketen. Ha du ännu mer tid över kan du skriva passande rim, göra en mini krans av granris, eller skriva en dikt. Du kan även använda dig av tårtpapper för att dekorera. Andra dekorativa tips är att pryda paketen med pärlor eller glitter. 

Slå in pengar på ett roligt sätt

Många uppskattar att få pengar i julklapp. Pengar som julklapp blir sällan fel, men det kan vara lite svårt att veta hur man ska ge bort pengar förutom att lägga dem i ett kuvert. Här nedan listar vi några påhittiga tips. 

  • Lägg pengarna i en ballong, blås upp den och dekorera med fina snören. När ballongen exploderar kommer pengarna fram.
  • Rulla ihop pengarna och lägg dem i en tom toarulle. Slå in den som en smällkaramell. Ingen kommer att ana vad som gömmer sig inuti.
  • Göm pengar i en glasburk. Fyll på med mottagarens favoritgodis och dekorera burken med sidenband och ett litet kort. Se till att godiset har papper på sig.

Slå in flaskor med cellofan

Har du inte wellpapp hemma kan du slå in flaskan i cellofan. Cellofan ger gåvan en lyxig look. Knyt en fin rosett runt halsen eller lägg i lite passande julgodis innan du knyter ihop cellofanet. 

Du kan använda dig av samma metod för att ge bort lotter eller presentkort. 

Hoppas att du fått tips på hur du kan slå in julklappar på ett fint och kreativt sätt.

Lycka till med julklappsinslagningen. Glöm inte bort att ha roligt! 

Artikelbild: Unsplash

 

Läs också

  1. 10 jullovsaktiviteter som passar hela familjen!
  2. 24 oförglömliga kärleksfilmer att titta på i jul
  3. 21 tips på julklappar att fynda second hand