24 oförglömliga kärleksfilmer att titta på i jul

Det finns ett stort antal filmer som många av oss har sett minst en gång i livet (och som dessutom flera av oss sett om och om igen). På denna lista har vi samlat crème de la crème av kärleksfilmer för att du ska slippa leta, det är bara att välja och vraka!

 1. Titanic

  Hand upp alla som hade en crush på Leonardo DiCaprio 1997! (Vi kör handen upp allihop va?) Har du mot all förmodan missat den här episka kärleksagan om Jack och Rose – då har du ett viktigt uppdrag som tar cirka 3 timmar och 15 minuter – se den!

 2. Mamma mia!

  Ettan och tvåa, fina miljöer, stränder, värme, sång och kärlek – behöver man mer?

 3. Pretty woman

  Har denna klassiker undgått dig genom åren? Då är du ganska ensam – se den och känn in 90-talsvibbarna!

 4. Coyote Ugly

  Hur många nynnade på ”Can’t fight the moonlight år 2000 och ville helt plötsligt jobba i en bar?”

 5. She’s all that

  En klassisk film om hur en nördig high school-tjej förändrar utseendet genom att någon tar av henne glasögonen och kastar på henne en klänning (och hur hon fångar skolans populäraste grabb).

 6. The notebook

  Kärleksfilmernas kärleksfilm. Det är Ryan Gosling, det är Rachel McAddams, det är en bråk, det är drama, det är överklassen som möter arbetarklassen i en kärlekshistoria som korsar decennium efter decennium. Vem vill missa allt detta?

 7. Never been kissed

  Drew Berrymore spelar en journalist som ska ge sig ut och låtsas vara en highschool-tjej för att kunna skriva en artikel. Det väcker minnen då hon inte direkt tillhörde det populära gänget under sin egen highschool-tid. Självklart uppstår det också kärlek – det är ju trots allt en lista på kärleksfilmer du just nu läser.

 8. The longest ride

  Kärlek inbakat i en extra kärlekshistoria från svunnen tid tillsammans med cowboy-vibes.

 9. Sex and the city

  Behövs här en förklaring? Carrie Bradshaw och Mr. Big.

 10. Romeo+Julia

  En av Leonardo DiCaprios stora filmer innan Titanic. Ja ni förstår ju, det är historien om Romeo och Julia, kan vara en av historiens största kärlekssagor.

 11. Chocolat

  Johnny Depp och choklad. We say no more.

 12. 10 orsaker att hata dig

  Klassiker med Heath Ledger och Julia Stiles. Hon en rebellisk tonårsstjej, han är en mystisk highschoool-kille som ingår ett vad som från början endast handlar om pengar.

 13. My sister’s keeper (Allt för min syster)

  Här är känslorna all over och vi får följa kärleken mellan två systrar där en av dem är drabbad av cancer.

 14. PS. Jag älskar dig

  En kärlekshistoria som sträcker sig till livet efter detta. Holly, som är huvudpersonen blir änka efter att hennes man avlider i sviterna av en hjärntumör. Men det visar sig att hennes man Gerry inte är helt borta – han har nämligen lämnat meddelanden som kommer att hjälpa Holly i hennes sorgarbete.

  Listan fortsätter nedan med filmer som är lika mycket kärleksdrama som de ovan, men är tiden knapp och om du behöver prioritera så rekommenderar vi starkt att ni börjar med dessa ovan och fortsätter nedåt.

 15. Twilight

 16. Hur man förlorar en kille på 10 dagar

 17. Crazy/Beautiful

 18. Livet efter dig

 19. Dear John

 20. Vinterviken

 21. Hitch

 22. 50 first dates

 23. Happily efter after

 24. 13 snart 30

Läs också:
Slå in dina julklappar på ett kreativt sätt
Julklappsrim

Bra filmer och serier för hemmamys

Bider: Paramount pictures/New Line Cinema/Courtesy Everett Collection