Julfilmer på Netflix för barn 2022: 10 mysiga tips

Netflix bjuder på många mysiga julfilmer i år. Mycket nytt – och mycket klassiskt. LOPPI listar julfilmerna på Netflix som är nya för 2022, men också några gamla klassiker du inte får missa.

Borta bra, men hemma (i soffan med chokladasken) bäst. Kura ihop er ordentligt inför allas favorithögtid och låt Netflix julfilmer skämma bort er en hel lat eftermiddag. Okej? Här kommer tipsen!

-> Läs vår uppdaterade artikel om julfilmer för barn 2022

 

Nya julfilmer för barn på Netflix 2022

1. The Claus Family 2

Uppföljaren till The Claus Family är här! Jules Claus är redo för julruschen. Men ett speciellt brev gör att Jules planer inte riktigt blir som han hade tänkt sig… The Claus Family är en belgisk julfilm. En varm, gripande feelgood-film för hela familjen att skratta tillsammans med.

Premiärdatum: 1 november

2. A Boy Called Christmas

En helt vanligt pojke vid namn Nikolas tar sig ut på en svindlande resa till snöfyllda breddgrader, på jakt efter sin pappa. Pappan är på uppdrag för att upptäcka en by av alver. Tillsammans med en ren och en liten mus tar sig Nikolas ut på en magisk resa. En mysig, varm och sprakande film om att inget man drömmer om är omöjligt.

Premiärdatum: 24 november

3. David and the Elves

Premiärdatum: 6 december

4. Shaun the Sheep: The Flight Before Christmas

För den som inte får nog av den otroligt roliga, varma berättelsen om fåret Shaun finns en mysig julfilm som släpps på Netflix med fåret Shaun i huvudrollen.

Premiärdatum: 3 december

Julfilmer för barn på Netflix – klassiker

5. Polarexpressen (2004)

På julafton åker en pojke på ett magiskt äventyr till Nordpolen med Polarexpressen – och lär sig allt om mod, tillit och självklart: julens viktigaste budskap om kärlek och vänskap. En julfilm på Netflix som barnen och du kan se om och om igen!

6. Klaus (2019)

En relativt ny julfilm, men kvalar ändå in som en modern klassiker. En mysig film för hela familjen, uppskattad av stora som små.

7. Grinchen – julen är stulen (2000)

Den här klassiska julfilmen går inte att missa om du väl sitter och hänger på Netflix i vinter. En julfilm som har gjorts om, förnyats och tolkats om många gånger. Men originalet är väl ändå mysigast, eller vad tycker ni?

8. Kapten Kalsongs megakulafton (2020)

Har du också barn därhemma som är besatta av de två seriekaraktärerna George och Harold? Då ska ni sätta er ner och låta er svepas med i det här juläventyret med den ikoniska duon. För inte ens en förälder har väl tråkigt när den kollar på Kapten Kalsong?

9. Angelas jul 2 (2020)

Angelas jul finns i både en etta och en uppföljare. I julfilmen Angelas jul 2 är Angela fast besluten om att återförena familjen till julafton. En resa från Irland och ända ner till Australien blir det första steget i hennes magiska resa.

10. Jingle Jangle – en magisk jul (2020)

Ett måste för många julfilmsälskare därute. En musikal med fantasytema som tar dig in i ett underbart, färgsprakande spektakel för alla åldrar!

Artikelbild: Netflix

Läs också

  1. 24 oförglömliga kärleksfilmer att titta på i jul
  2. 11 julklappar som du INTE önskar till dina barn
  3. 6 härliga recept med smak av pepparkaka