6 härliga recept med smak av pepparkaka

Idag den nionde december är det pepparkakans dag! Här är 6 recept på bakverk med smak av pepparkaka i olika färger och former från Linnéas Skafferi och Hannas Bageri som är perfekt idag och nu i juletider!

Linnéa Seidel som bloggar på Linnéas Skafferi och Hanna Rydström som bloggar på Hannas Bageri delar med sig av sina bästa recept på bakverk med smak av pepparkaka, perfekt att inspireras av till julbaket!

6 recept med smak av pepparkaka

Pepparkaksnice cream

En härlig och nyttig glass med smak av pepparkaka. Ingen har väl missat konceptet med nice cream? En slags glass som ofta är gjord på banan istället för grädde, ägg och socker.

Chokladmousse med pepparkakssmak

Här är ett enkelt recept på chokladmousse med en twist. Linnéas variant har en julig touch eftersom den har fått smak av pepparkaka. Kan det bli bättre så här innan jul? Mums!

Chokladbollar med smak av pepparkaka

Vem gillar inte chokladbollar? Och vem gillar inte pepparkakor? Därför borde en blandning av dessa vara det ultimata fikat så här i juletid. Extra piffigt blir det om man sätter i små pinnar med flaggor eller band i. Då kan barn (och vuxna…) enkelt ta sig en liten julig chokladboll på pinne att smaska på!

Mjuk pepparkaka med lingon och creamcheese 

Hannas Bageri har lyckats med att få till den godaste mjuka pepparkakan hon någonsin har gjort. Så saftig och smakrik! Det som gjorde just denna kakan så saftig var för att hon hade i lingonsylt. Det blev en enorm skillnad smakmässigt att ha i det. Sen gjorde inte den goda creamcheese-frostingen kakan sämre heller, så gott tillsammans.

Pepparkaksbakelser med lingonfrosting 

Något som jag också tycker är så kul med pepparkakor är att man kan göra så mycket med dem. Bara fantasin som sätter stopp. Här är några små söta pepparkaksbakelser som jag väljer att kalla dem och de består av en mjuk pepparkaka och en sötsyrlig lingonfrosting.

Varm choklad med pepparkakssmak

Kan det bli mer juligt och godare än såhär? En härlig varm choklad med smak av pepparkaka. Det här receptet är supergott med massor av grädde, kanel, marshmallows och riven mörk choklad på toppen.

Läs också

  1. Baka med saffran – 6 riktigt goda recept
  2. Så enkelt gör du nutellapraliner – här är receptet!
  3. Helgmums: Varm choklad med smak av pepparkaka