6 härliga recept med smak av pepparkaka

Den nionde december är det pepparkakans dag! Här är 6 recept på bakverk med smak av pepparkaka i olika färger och former från Linnéas Skafferi och Hannas Bageri som är perfekt idag och nu i juletider!

Linnéas Skafferi och Hanna Rydström i Hannas bageri delar med sig av sina bästa recept på bakverk med smak av pepparkaka, perfekt att inspireras av till julbaket!

6 recept med smak av pepparkaka

1. Linnéas skurna pepparkakor

Artikelbild: Linnéas skafferi

Linnéas skurna pepparkakor går även under namnet ”franska pepparkakor”, härligt smakrika och krispiga, dessutom lättbakade – magiska ord när julstressen gör sig påmind. Krispigheten kommer från hackade mandlar och Linnéas tips är att använda mandelspån, för enkelhetens skull.

2. Pepparkaksbiskvier 

Artikelbild: Hannas bageri

Här är ett juligt recept på klassikern chokladbiskvier med en twist, Hannas pepparkaksbiskvier. En segkrispig botten med mandelmassa och pepparkakssmörkräm – toppad med mörk choklad! Kan det bli bättre än så här innan jul? Mums!

3. Biscotti med smak av apelsin och pepparkaka

Artikelbild: Linnéas skafferi

Vem gillar inte biscotti? Och vem gillar inte pepparkakor? Därför borde en blandning av dessa vara det ultimata fikat så här i juletid. I Linnéas skafferi hittar vi två recept som passar perfekt till glöggminglet – biscotti med smak av apelsin och pepparkaka. Biscottin kan med fördel torka i ugnen över natten för att bli sådär perfekt ”lite torr”, som Linnéa beskriver.

4. Pepparkakskladdkaka med choklad

Artikelbild: Linnéas skafferi

Linneas skafferi har lyckats med att få till den godaste kladdkakan med bästa smakkombinationen av pepparkaka och choklad. Linnéa tillsätter 100 gram choklad för extra smak av just choklad, varje chokladälskares dröm! Perfekt konsistens får du om du låter kladdkakan stelna över natten. När barnen ger betyget ”den godaste kladdkakan dom ätit”, då vet man att man har ett säkert kort. Dekorera med spritsade pepparkakor eller varför inte några lingon? Servera med en klick vispgrädde eller kall vaniljglass och njut!

5. Drömtårta med pepparkaksfyllning

Artikelbild: Linnéas skafferi

Drömtårta med pepparkakssmak är en tårta med extra allt – signerad Linnéas skafferi. Något som är kul med pepparkakor är att man kan göra så mycket med dem. Bara fantasin som sätter stopp. Linnéas favoritkombination pepparkaka och choklad får här en helt ny tappning. Krossade pepparkakor varvat med choklad som med fördel kan förvaras i frysen. Perfekt att bjuda på även dagarna efter jul.

6. Varm choklad med pepparkakssmak

Artikelbild: Hannas bageri

Kan det bli mer juligt och godare än såhär – en härlig varm choklad med smak av pepparkaka, så gott att dricka efter en dag i pulkabacken. Varm choklad med pepparkakssmak från Hannas bageri är supergott med massor av grädde, kanel, marshmallows och riven mörk choklad på toppen.

Läs också

  1. Baka med saffran – 6 riktigt goda recept
  2. Så enkelt gör du nutellapraliner – här är receptet!
  3. Helgmums: Varm choklad med smak av pepparkaka