Baka med saffran – 6 riktigt goda recept

Vi närmar oss första advent och december – vad passar då bättre än att baka med saffran? Det finns mängder av smarriga bakverk med saffran. Här är 6 goda recept med saffran som passar perfekt till adventsfikan!

Det bästa med december måste väl ändå vara alla goda bakverk med saffran. Passa på att lys upp vintermörkret med det gula guldet! Vad sägs saffransbullar fyllda med vit choklad, saffransbiskvier eller kanske en mazarintårta med saffran. Att baka med saffran är med andra ord busenkelt.

Linnéa Seidel som bloggar på Linnéas Skafferi och Hanna Rydström som bloggar på Hannas Bageri delar med sig av sina bästa recept med saffran, perfekt att inspireras av till julbaket! Välj och vraka bland dessa smarriga recept med saffran!

 

6 recept med saffran – perfekt till julmyset

 

Klassiska Lussekatter

Lussebulle, lussekatt, saffransbulle… Kärt barn har många namn. Många uppskattar den klassiska lussekatten men att hitta rätt i djungeln av recept är inte alltid så lätt, här är Linnéa Seidels recept på klassiska lussekatter.

Släta, sockrade saffransbullar

Penslade med smör, doppade i socker och ljuvligt goda, allra godast rykande färska. Servera till kaffe, varm choklad eller varför inte lite glögg? Klassiskt recept med saffran men med en extra touch av sockertäcke.

Släta saffransbullar fyllda med vit choklad

En variant av ovanstående saffransbullar men med en liten tvist. Saffran och vit choklad är en perfekt kombination och den här saffransbullen är fylld med just vit choklad, mums.

Biskvier med saffran

Hanna Rydström har gjort ett annat juligt bakverk med saffran, nämligen saffransbiskvier. Fyllda med smörkräm och kan toppas med mörk eller ljus choklad. Mums!

Lussebullar fyllda med smör och vit choklad

De här lussebullarna som är fyllda med smör och vit choklad är Linnéas favoritrecept på saffransbröd som hon alltid bakar till varje jul, måste absolut testas!

Mazarintårta med saffran

Hanna tycker väldigt mycket om mazariner och ville testa att baka en julig variant med saffran, så gott! Dessutom toppen att servera en tårta vid adventsfikat om man är några stycken.

Läs också

  1. Världens bästa kladdkaka? Här är 11 recept du kommer älska!
  2. Julklappstips: Bästa julklapparna till bebis under 1 år
  3. Julguiden på LOPPI